Afbeelding
Edith Hazelzet

Kerstmarkt met soep in Leersum

12 december 2018 om 06:27 lokaal

LEERSUM In Leersum wordt vrijdag 14 december van 15.00 tot 21.00 uur de jaarlijkse kerstmarkt gehouden. In het centrum staan vele kramen, daarnaast vinden er nog vele kerstsfeerverhogende activiteiten plaats.

DORPSSOEP Leersum is toe aan de 16e editie van dit laagdrempelige evenement waarbij dorpsgenoten (nieuwe) mensen ontmoeten tijdens een kop gratis soep. Dorpswethouder Hans Waaldijk schept om 17.00 uur de eerste kom vol bij de kraam voor Slagerij van Dijk, die geheel belangeloos 150 liter soep maakt. AH Leersum sponsort de verse broodjes. Ook op het Kerkplein staat een kraam van de Dorpssoep, die tot 19:00 uur duurt en waarmee de vele vrijwilligers zorgen voor een warme start van de kerstperiode.

MUZIEK Traditiegetrouw zorgt de Michaëlkerk voor de muzikale omlijsting van de kerstmarkt. Kamerkoor 'The Living Song' trapt om 17.30 af met onder meer meezingliederen. Om 18.00 uur verzorgt theaterkoor Prove It een optreden. Daarna is het om 18.45 de beurt aan Accordeonvereniging Crescendo met een optreden passend bij december. In het Michaëlhuis is een expositie met kersttaferelen in houtsnijwerk van Arie Vink, waarvan ook kaarten te koop zijn. Buiten de kerk zijn bij de jongeren van 'De Jeugdraad' en de Moldaviëgroep oliebollen, taart en kerstartikelen te verkrijgen.

KUNSTGILDE Het Kunstgilde opent van 15.00 tot 21.00 uur de deuren voor een kerst-kunstmarkt. Zowel binnen als buiten zijn kunstzinnige (kerst)cadeautjes te koop waaronder schilderijen, keramiek, beelden van steen en hout, en sieraden. Onder het genot van zelfgemaakte glühwein en erwtensoep kunnen bezoekers ook genieten van de expositie met het thema winterkunst.

advertentie
advertentie