Amateurhardloper Remco Vetter wil zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel.
Amateurhardloper Remco Vetter wil zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Jeroen Netze

Driebergenaar loopt New York Marathon in strijd tegen kanker

17 december 2018 om 06:26 lokaal

DRIEBERGEN Amateurhardloper Remco Vetter heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Door zijn sport te combineren met het inzamelen van geld hoopt hij kanker bij kinderen te bestrijden.

Danny van der Linden

,,Hardlopen doe ik al een tijdje. Sinds twee jaar pak ik het serieuzer aan", vertelt Vetter. ,,Inmiddels kan ik wel zeggen dat ik een redelijk bekende verschijning ben. Ik loop door de omgeving over straten en door de bossen. Wat dat betreft heb ik ook geluk met de prachtige omgeving waar we in wonen."

Als Vetter in zijn eigen omgeving te maken krijgt met de ziekte kanker besluit hij actie te ondernemen.

STRIJD ,,Mijn neefje Thijmen kreeg botkanker toen hij in groep zeven van de basisschool zat. Gelukkig heeft hij de strijd weten te winnen."

Volgens de hardloper is de ziekte van zijn neefje de directe aanleiding om geld in te zamelen voor KiKa. ,,Helaas is het ontwikkelen van medicijnen duur en complex. Grote farmaceuten richten zich liever op markten die aantrekkelijker zijn om in te investeren, bijvoorbeeld longkanker."

BEVOORRECHT Remco Vetter vindt zichzelf een bevoorrecht mens. ,,Ik ben gezond. Ik kan alles. Maar mensen die ziek zijn kunnen dat niet. Daarom wil ik iets voor hen doen. Hardlopen om geld op te halen en daar projecten omheen bedenken is iets dat bij mij past. Het liefst zou ik zien dat de hele gemeente Utrechtse Heuvelrug een steentje bijdraagt."

Een goed begin voor dat streven is het interview dat burgemeester Naafs tijdens de nieuwjaarsreceptie zal houden met Vetter. ,,Ik hoop zo veel mensen te bereiken. Ik heb eerst een actie onder zzp'ers gehouden en hen gevraagd een uur werk te doneren. Dat bleek erg succesvol. Maar ik wil ook bedrijven, scholen en sportverenigingen betrekken bij deze actie. Het zou mooi zijn als deze partijen contact met me opnemen om samen iets te bewerkstelligen in deze gemeente."

NEW YORK Grootste blikvanger van de actie is de marathon van New York die Remco Vetter in november 2019 gaat lopen. ,,Ik heb vaker een marathon gelopen en heb onlangs een tijd van onder de drie uur gelopen. Dat wordt gezien als een magische grens voor veel lopers", zegt de enthousiaste actievoerder. ,,Als ervaren hardloper is het lopen van een marathon voor mij persoonlijk niet de uitdaging, die zit in het inzamelen van een groot bedrag."

De keuze voor New York is volgens Vetter niet onlogisch. ,,KiKa biedt diverse mogelijkheden op het gebied van hardloopwedstrijden, maar de marathon van New York is wel de meest bekende en aansprekende marathon ter wereld."

,,Ik heb de afgelopen tijd gemerkt dat iedereen wel iemand kent die kanker heeft of heeft gehad", gaat Vetter verder. ,,Wist je dat slechts zeventig procent van de kinderen met kanker het weet te overleven? Ik ga er voor hier minimaal vijfennegentig procent van te maken. En daar is gewoonweg meer geld voor nodig."

ACTIE Hij komt graag in contact met mensen, bedrijven en verenigingen die hem willen helpen bij zijn actie. ,,Ook scholen kunnen reageren. Er zijn veel mogelijkheden om samen iets te betekenen", aldus Vetter.

'The road to New York 2019' steunen kan door een donatie te doen. Dit kan via de speciale actiepagina op internet: https://2019.runforkikamarathon.nl/remco-vetter.

Wie in contact met Remco Vetter wil komen over zijn hardloopactie kan mailen naar remco_vetter@hotmail.com.

advertentie
advertentie