Wout Nijland en Richard Limpens bij het nieuwe Cultuurpodium Doorn
Wout Nijland en Richard Limpens bij het nieuwe Cultuurpodium Doorn Corina Blommendaal

Nieuw Cultuurpodium in Doorn

5 december 2018 om 06:03 lokaal

DOORN Voor het nieuwe Revius Lyceum is een prachtig, nieuw openlucht Cultuurpodium gebouwd. Op 15 december wordt dit podium officieel geopend tijdens een muzikaal evenement in kerstsfeer. Het bekende combo Wout Nijland & Friends, het zangkoor Forevergreens uit Amersfoort en een blazersgroep van harmonie Manderen treden op. Een knusse kerstmarkt met glühwein, hapjes en leuke kerstartikelen.

Corina Blommendaal

De Stichting Muziekkoepel Doorn organiseert dit evenement, met Richard Limpens en Wout Nijland als organisatoren. Het compleet nieuwe openluchtpodium speciaal voor de regionale bevolking is gebouwd op het terrein van het Revius Lyceum. ,,Begin jaren '90 was er een muziekkoepel in het IJskelderbos, achter het huidige verenigingsgebouw van de Harmonie, naast het Rosarium", vertelt Limpens. ,,Maar dat is afgebroken en er is eigenlijk niets nieuws voor in de plaats gekomen. Daarom wilden Jogchum van den Brink en ik vanuit van de stichting Muziekkoepel Doorn graag een nieuw podium hebben."

HOE HET BEGON Limpens en Nijland zaten na een potje tennis te brainstormen over het neerzetten van een evenement in het Cultuurpodium en zo ontstond het idee voor de kerstmarkt. ,,Ik heb in 2013 een keer geopperd bij de gemeente om weer een cultuurpodium op te richten en ik kreeg daar veel positieve reacties op", vertelt Limpens. ,,Ik heb mensen om me heen verzameld om te bedenken waar zo'n podium zou kunnen komen. We hebben nagedacht over verschillende plaatsen in het dorp, maar kwamen daar niet uit. Dus was ik blij dat de vorige rector van het Revius Lyceum, Ilse van Eeckelen, mij belde en aangaf dat zij dit podium heel graag op het terrein van het nieuwe Revius Lyceum wilde omdat de school iets naar achteren gebouwd werd en er dus ruimte voor de school ontstond . We waren er al snel uit en vorig jaar is het gebouwd."

BEKENDHEID NODIG Het voordeel van deze locatie is dat het afbreukrisico kleiner is, want als je met iets nieuws begint is het natuurlijk de vraag of het succesvol wordt en gebruikt gaat worden. ,,Hier op school wordt het sowieso gebruikt. Bovendien is het oude gebouw vooraan op het terrein, de oude conciërge woning, nu Villa Revius, ingericht met sanitaire voorzieningen en een keukentje, zodat als er een evenement op het podium is buiten de school om, de school gewoon dicht kan blijven." Het nieuwe Cultuurpodium is vooral gefinancierd door Stichting Doorns Belang en een aantal particulieren.

DONATEURS NODIG Nijland heeft tijdens zijn leven veel gedaan waarin het podium een rol heeft gespeeld. ,,Ik heb veertig festivals 'Goud van Oud' georganiseerd in het Grote Bos, met alle grote Nederlandse artiesten uit de jaren '60 en '70 zijn geweest. Ik presenteerde dat zelf en vond dat fantastisch om te doen." Een leuke bijkomstigheid is dat Wout Nijland, die regelmatig met een chansonprogramma in het theater staat, heel lang geleden zelf ook op het Revius Lyceum zat. ,,Omdat ik een grote liefde heb voor podia en zelf veel doe op dat gebied, vind ik het leuk om dit evenement te organiseren. Maar we hebben nog wel donateurs nodig. Zodra het gaat lopen en we de mensen hiernaartoe kunnen krijgen, dan
heeft de plek zijn status verworven." Het evenement is van 16.00 tot 21.00 uur en vrijwillige bijdragen zijn welkom.

Er is nog ruimte voor standhouders tijdens dit kerstevent. Heeft u belangstelling? Mail dan naar limpens.richard@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie