Afbeelding
3Forty5

Band 3Forty5 te zien in sporthal De Binder

lokaal

HEUVELRUG De band 3Forty5 is één van de acts die tijdens het evenement Gluren op de Heuvelrug een optreden zal verzorgen in Leersum. De groep muzikanten, die covers van verschillende artiesten in eigen stijl speelt, is op zondag 25 november te zien in De Binder in Leersum.

Danny van der Linden

Gluren op de Heuvelrug wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. Diverse bewoners uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben hun woonkamer of een andere ruimte in huis beschikbaar gesteld om artiesten een optreden te laten verzorgen. Waar er vorig jaar vijfendertig huiskamers en artiesten te bewonderen waren, is er dit jaar een recordaantal van veertig locaties waar kennis valt te maken met cultuur. Deze locaties zijn te vinden in Maarn, Leersum, Doorn en Driebergen.

Ook dit jaar is het een divers programma met muziek, poëzie, dans, theater, verhalenvertellers en exposities. De optredens zijn gratis te bezoeken, al zijn er mogelijkheden tot een vrijwillige donatie.

DRUMMER De band 3Forty5 is één van de bands die is te bewonderen tijdens het huiskamerfestival. In tegenstelling tot andere bands zal 3Forty5 een optreden verzorgen in een meer openbare ruimte. Het horecagedeelte van sporthal De Binder is tijdens het festival op zondagmiddag toneel van de muzikale activiteiten van de band.

3Forty5 bestaat uit vijf bandleden. Frank Geurtsen (toetsen), Jan Beerten (bas), Boudewijn van den Burg (gitaar), Inge van den Burg (zang) en Arthur Gijzen (drums) zijn de namen van de bandleden. Laatstgenoemde kwam er als laatste bij. ,,Dat is inmiddels ook al vier jaar geleden", vertelt hij. ,,Ik kende Inge als mijn oud-docente Engels. Zij wist dat ik drum en ze zochten toen iemand om in te vallen." De klik was er direct en al snel kreeg Gijzen de vraag om de vaste drummer van de band te worden.

PYTHAGORAS Bandnaam 3Forty5 is gebaseerd op de stelling van Pythagoras. ,,Bandlid en wiskundedocent Boudewijn kwam met het idee", legt Arthur Gijzen uit. ,,Dit zijn de kleinste hele cijfers die je in de stelling van Pythagoras kunt gebruiken." Het duurde overigens even voor Gijzen dat wist. ,,Ik vroeg na een paar maanden eens waarom de band zo heette. Een andere uitleg was de prijs van een kop koffie bij de eerste oefenruimte."

Overigens is hij wel van mening dat de band te weinig optredens doet. ,,We treden ongeveer vijf keer per jaar op. Van mij mag dat wel meer zijn. Eens per maand zou leuk zijn", zegt de muziekliefhebber die ook lid is van de Driebergse muziekvereniging Aurora en daarin diverse functies vervult die veel tijd in beslag nemen. ,,Daarom moet het ook niet te vaak worden."

EIGEN SAUSJE De band zal in De Binder nummers spelen van artiesten en bands als Joe Cocker, The White Stripes en David Bowie. ,,Er zijn coverbands die zulke nummers naspelen en daar erg goed in zijn", weet Gijzen. ,,Wij kiezen voor een andere manier door er zelf een eigen sausje overheen te gooien." Speciaal voor de gelegenheid zal 3Forty5 de nummers iets rustiger spelen dan normaal. ,,Het wordt niet akoestisch", zegt de drummer. ,,Maar wel zodanig dat mensen met elkaar kunnen communiceren."

De contacten tussen De Binder en de band zijn ontstaan na koppeling van de organisatie van Gluren op de Heuvelrug. ,,Wij hebben dankzij de goede samenwerking met Gerbout van Beek van De Binder hele goede afspraken kunnen maken", zegt Gijzen. ,,Mede daardoor heb ik er alle vertrouwen in dat het een gezellige middag wordt."

Meer over Gluren op de Heuvelrug is te vinden op: www.bibliotheekzout.nl/glurenopdeheuvelrug

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28