Er is de afgelopen maanden flink geklust aan de Engweg.
Er is de afgelopen maanden flink geklust aan de Engweg. CultuurHoek Driebergen

Veiling en loterij voor CultuurHoek

lokaal

DRIEBERGEN De Lionsclub Utrechtse Heuvelrug houdt vrijdag 21 september een veiling en loterij ten behoeve van de CultuurHoek aan de Engweg. Op deze manier probeert de vereniging een steentje bij te dragen aan de cultuur in Driebergen.

Danny van der Linden

Aan de Engweg is de afgelopen maanden hard gewerkt om de cultuurhoek te realiseren. Het pand, dat ooit gebouwd werd als wagenschuur en jarenlang dienst deed als gebouw voor taxibedrijf Hoek, was verworden tot een rommelige en vieze schuur van bijna een vierkante kilometer. De duiven vlogen in en uit door de gaten in het dak en lieten schaamteloos hun sporen na.

[VERNIEUWD] Daar is verandering in gekomen. Ongeveer zestig mensen hebben gewerkt aan het pand dat in 2017 in handen kwam van de Stichting Cultuurcentrum Driebergen. Van de buitenzijde valt vooral de nieuwe pui van het pand op. Ook binnen is er het nodige gebeurd. Ook is er een vereniging (Vereniging de Cultuurhoek) opgericht om het pand te exploiteren. De leden van de vereniging bestaan uit huurders van de ateliers. Op dit moment gaat het om twintig personen.

Diverse partijen hebben geholpen geld in te zamelen voor de CultuurHoek. Op 21 september doet ook de Lionsclub Utrechtse Heuvelrug een duit in het zakje. Op die dag wordt er in Congrescentrum Antropia een kunst- en dienstenveiling georganiseerd. Doel van de dag is het ophalen van geld ten behoeve van de inrichting en techniek van de grote theaterzaal die momenteel in het monumentale pand gerealiseerd wordt.

[VEILING] Namens de Lionsclub is Kees Mylanus voorzitter van de projectgroep die de veiling organiseert. ,,Het is heel leuk om een lokale instelling te ondersteunen", zegt hij. ,,We hebben een zeefdruk van Corneille waar mensen op kunnen bieden of een unieke Anton Heyboer", vertelt hij. ,,Maar ook een Meet & Greet met zangeres Caro Emerald of twee sessies management coaching. Bijzonder is ook dat er geboden kan worden op kunstwerken die door de kunstenaars van de CultuurHoek zijn vervaardigd."

Volgens Mylanus wordt het een bijzondere avond. ,,Er is live muziek aanwezig en er wordt een loterij georganiseerd." De trekking van de loterij wordt overigens verricht door een bijzondere gast:,,We hebben burgemeester Naafs bereid gevonden dit te verzorgen", aldus Mylanus. ,,Dit doet hij kort na de ingeplande pauze, zodat aanwezigen in de pauze nog loten kunnen kopen."

[UITDAGING] De projectgroep voor de veiling bestaat uit negen mensen. ,,Dat zijn vijf mensen van de Lionsclub en vier van de CultuurHoek", vertelt Kees Mylanus. ,,Dat is goed verlopen. Het zijn toch verschillende organisaties met andere doelen die met elkaar samenwerken. Dat is een uitdaging, net als het feit dat niet iedereen even veel tijd heeft. Maar het is me honderd procent meegevallen." Vermeldenswaardig is het feit dat congrescentrum Antropia ook belangeloos meewerkt aan de actie. ,,Zij reageerden zeer positief op ons idee", vertelt Mylanus. ,,Bovendien stellen zij ons de ruimte die we gebruiken kosteloos beschikbaar."

[KIJKMIDDAG] Voorafgaand aan de veiling vindt er in de CultuurHoek een kijkmiddag plaats. ,,Deze is ook op vrijdag en duurt van 12:00 tot 15:00 uur", laat Mylanus weten. ,,De veiling zelf vindt 's avonds plaats om 19:45 uur." Vooraf aanmelden kan via kunstendienstenveiling@gmail.com, maar Kees Mylanus houdt ook rekening met een spontane aanloop. ,,We willen er een leuke avond van maken en hopen op veel bieders in de zaal. Dan ontstaat er een spel en interactie in de zaal."

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen 1 jul, 11:46
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30