Mirjam Blakmoor maakt tweede kinderboek: ‘Takkie en de jonge Wilhelm Keizer’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Mirjam Blakmoor maakt tweede kinderboek: ‘Takkie en de jonge Wilhelm Keizer’

29 nov, 07:23 Kunst
Babs Bouwman
Mirjam Blakmoor zou het leuk vinden als kinderen met haar boek op onderzoek uitgaan en hun eigen verhaal gaan maken.
Mirjam Blakmoor zou het leuk vinden als kinderen met haar boek op onderzoek uitgaan en hun eigen verhaal gaan maken.

DOORN Op een van haar wandelingen met hondjes ontdekte Mirjam Blakmoor een boom waar in grote vierkante letters HELP stond gekrast. Wat zou hier achter zitten, vroeg zij zich af. Via Facebook probeerde ze uit te vogelen of iemand hier meer over wist te vertellen. Het leverde niks op, maar eigenlijk was haar besluit al genomen: deze boom kreeg beslist een plek in de nieuwe avonturen van Takkie. Samen met de vele andere puzzelstukjes, die ze in de loop der tijd verzamelde, ontstond een nieuw fantasierijk verhaal: Takkie en de verschrikkelijke moeder van Wilhelm Keizer.

Al jarenlang neemt Mirjam Blakmoor kinderen uit Palmstad mee naar de bossen van Moersbergen, waar ze de verhalen van Prinses Takkie kunnen beleven. Vorig jaar legde ze de belevenissen vast in haar eerste boek: Takkie de prinses op kaplaarzen. Mirjam Blakmoor werkte jarenlang als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ook werkte ze langdurig als hovenier op historische landgoederen: ,,Tijden..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.