Afbeelding
Boekscout

Driebergse schrijft boek over Watersnoodramp

Kunst

DRIEBERGEN In ‘Vijf vluchtelingen en één koffertje - Een persoonlijk verhaal over de Watersnoodramp van 1953’ vertelt Maria Witvliet uit Driebergen over hoe zij de Watersnoodramp van 1953 ervaren heeft. De biografie wordt sinds vrijdag 5 februari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Maria Witvliet werd kort voor de Tweede Wereldoorlog geboren. Met haar ouders en drie zusjes woonde zij op één van de Zuid-Hollandse eilanden. Ze groeide op tot een meisje dat het liefste buiten rond zwierf. ’s Zomers zag je haar vaak aan het water. Verlangend keek ze de vele boten na, die voorbij voeren. Waar gingen ze heen en wat zou er achter de horizon liggen? 

Ze maakte de Watersnoodramp van 1953 mee. Ze was angstig voor de zware storm en ze was bang dat de dijken het niet zouden houden. Ze moesten evacueren. Een barre tocht met een vrachtboot vol vluchtelingen. Waarheen? Hoe lang? Ze moesten zich aanpassen aan de situatie, maar hoe doe je dat als je een puber bent?

Toen ze getrouwd was, verhuisde ze met haar man naar het midden van het land en kregen ze samen drie dochters. Maria is inmiddels de vrolijke oma van acht kleinkinderen geworden. Op latere leeftijd behaalde ze nog het diploma ‘Erkend Gastouder’. Jarenlang heeft zij met veel plezier kinderen in haar huis opgevangen. Toen corona kwam, moest ze noodgedwongen met dit werk stoppen en had ze eindelijk tijd om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Ze schreef een boek over de Watersnoodramp van 1953, die ze zelf heeft meegemaakt.

‘Vijf vluchtelingen en één koffertje - Een persoonlijk verhaal over de Watersnoodramp van 1953’; auteur Maria Witvliet; ISBN 9789464310719. Het boek is voor 16,99 euro te koop.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 10 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 16 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52