Van links naar rechts: Wil luitenant der 1e klasse, meneer Zilverberg, Jan van der Sande korporaal der 1e klasse.
Van links naar rechts: Wil luitenant der 1e klasse, meneer Zilverberg, Jan van der Sande korporaal der 1e klasse. Jehuda de Jong

Bewoners BNMO in Doorn herdenken in besloten kring

Historie

DOORN Ook in Doorn werd het publiek opgeroepen de herdenking thuis via de televisie of online te volgen en niet naar het monument te komen in verband met de geldende maatregelen. Bij de Bond van Nederlandse Militaire Oorlogs- en Dienstslachtoffers (BNMO is een onafhankelijke belangenorganisatie voor beschadigde (ex)militairen, politieagenten of andere geüniformeerde beroepen en hun gezinnen) werd het terrein afgezet met rood-wit lint om onbevoegden veilig op afstand te houden. De bewoners van de BNMO herdachten in besloten kring de militaire en burgerslachtoffers uit WOII en latere missies van Nederlandse militairen. Na een speech en kranslegging werd de taptoe geblazen om de twee minuten stilte in te luiden en daarna samen het Wilhelmus te zingen.

,,Vijfenzeventig jaar vrijheid en dan opgesloten zitten achter glas is best eenzaam. Wij hadden ons dit heel anders voorgesteld. Veel van onze activiteiten zijn logischerwijs ook afgeblazen en worden verplaatst naar een nader te bepalen tijdstip. Gezien de leeftijd van sommige oud-militairen hopen wij dat deze tijd snel voorbij zal zijn, zodat zij de feestelijkheden van vijfenzeventig jaar vrijheid nog mee kunnen maken. Wij hebben hier immers voor gevochten en denken dagelijks terug aan deze tijd", aldus een bewoner.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
herdenking doorn
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 15 uur geleden
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30