Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’

14 aug, 08:38 Evenementen
Rinus van Denderen
Het was weer ouderwets gezellig en druk bij het Leersumse Bloemencorso.
Het was weer ouderwets gezellig en druk bij het Leersumse Bloemencorso.

LEERSUM Het 70e Leersumse Bloemencorso ging zaterdag van start. Het festival, dat normaal gesproken al steevast voor veel plezier zorgt, had dit keer een extra feestelijk cachet omdat het nu weer het ‘eerste echte bloemencorso’ was sinds de uitbraak van corona.

De afgesloten Rijksstraatweg biedt een bijzondere aanblik. Op de stoepen staan drommen mensen opgesteld in afwachting van de eerste praalwagens. In de voortuinen hebben bewoners riant plaatsgenomen terwijl ze zittend onder parasols genieten van een koud drankje. Als door de overal opgestelde luidsprekers de mededeling wordt gedaan dat optocht op de Scherpenzeelseweg op gang is gekomen, klinkt e..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.