Afbeelding
Regio 90

Bloemencorso uitgebreid bij Regio 90FM en Regio 90TV

10 augustus 2022 om 16:11 Evenementen

LEERSUM Na twee jaar van corona maakt Leersum zich weer op voor het Bloemencorso. Regio 90 pakt flink uit rond het evenement, zowel op radio als televisie.

Sinds 1 augustus draait er elke dag al een reportage van de tentoonstelling van vorig jaar en een filmpje van iemand die heel graag bloemenkoningin wil worden. De film wordt meerdere keren per dag herhaald.

Vrijdag 12 augustus is het radioprogramma Corsokoort 2022. Een programma waarin alle corsobouwers vertellen met welke creatie zij het publiek willen verrassen en waarmee zij de jury willen imponeren. Het programma duurt van 12.00 tot 18.00 uur.

Ook wordt in het programma de corsoquiz gespeeld met vragen over de 70-jarige geschiedenis van het corso. Verder schuiven er gasten aan die zich op verschillende manieren hebben ingezet voor het bloemenspektakel. Rond 17.00 uur komt Henk Dissel aan het woord, de artiest die op corsozaterdag zijn grootste hits zingt in de feesttent op het Kerkplein.

Op corsozaterdag gaat de tv-ploeg ‘los’ met een drie uur durende live reportage. Een team van vijftien personen is achter de schermen al twee maanden bezig om alles voor te bereiden om de optocht zo goed mogelijk in beeld te brengen. De compilatie wordt twee weken later, in het weekend van 27 en 28 augustus uitgezonden.

Regio 90fm is te ontvangen op 91.7 in de ether. Ook is het mogelijk om via onze website www.regio90.nl mee te luisteren maar ook mee te kijken. Regio 90tv is te ontvangen op de volgende kanalen: CAIWAY 12 – KPN 1474 – ZIGGO 41.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie