Saamhorig toewerken naar het corso: bouwgroep HDS werkt met man en macht door

30 jul, 07:30 Evenementen
Babs Bouwman
Wat Eric Overweel en Dirk Loef betreft leeft het Bloemencorso nog volop in Leersum. Mede dankzij de vele sponsoren.
Wat Eric Overweel en Dirk Loef betreft leeft het Bloemencorso nog volop in Leersum. Mede dankzij de vele sponsoren.

LEERSUM Het doel is een zo mooi mogelijke wagen op tijd op het parcours te zetten. Daar gaat Bouwgroep HDS voor. Kartrekkers van de vrijwilligers Eric Overweel en Dirk Loef zetten zich al jaren in om de ploeg te faciliteren en enthousiasmeren. Natuurlijk gaat het niet alleen om het bouwen: de gezelligheid onderling is minstens zo belangrijk. Twee keer per week komt de vaste kern bij elkaar om de praalwagen een stapje verder te brengen. Een eindspurt naar het weekend van 13 en 14 augustus. ,,Het mooiste moment is als de wagen onder de zeilen vandaan komt”, vinden Overweel en Loef. Ze voelen zich dan trots dat het weer gelukt is een fantastische wagen op het parcours te zetten.

Op het terrein van de voetbalclub HDS staat de praalwagen in spé opgesteld. Vanaf het begin maken ze een grote wagen, ieder jaar weer anders. Coördinator Jiska van Rhenen bedenkt meestal de thema’s, met schetsen erbij. De vaste kern kiest uit wat het gaat worden en dan wordt er een maquette gemaakt. ,,Daarmee kunnen we langs de sponsoren gaan”, legt Overweel uit. Want zonder financiële steun kr..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.