Afbeelding
Promotiemateriaal KRO

Pendelbussen vanaf station Driebergen-Zeist voor The Passion 2024 in Zeist

27 maart 2024 om 11:30 Evenementen

DRIEBERGEN In verband met The Passion die komende donderdagavond 28 maart gehouden wordt in Zeist, rijden er vanaf station Driebergen-Zeist pendelbussen naar het centrum van Zeist.

De viering van The Passion heeft als gevolg dat het centrum van Zeist komende donderdag niet goed bereikbaar is voor veel verkeer. De organisatie raadt bezoekers aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer om naar het evenement te reizen. Verder wordt de P&R-garage bij station Driebergen-Zeist aanbevolen voor bezoekers die toch met de auto naar het evenement willen komen. Vanaf het station kunnen bezoekers op donderdag tussen 17.00 en 23.30 uur gratis gebruikmaken van pendelbussen richting het centrum van Zeist. De looproute vanaf de uitstaphalte van de pendelbussen zal met borden worden aangegeven.

AFGESLOTEN WEGEN

In verband met het podium van The Passion, wat geplaatst is op de kruising van de Dorpsstraat en Het Rond, zijn ook enkele wegen in Zeist afgesloten tussen 21 maart en 2 april. Verkeer vanuit Driebergen dat richting de Utrechtseweg of De Bilt reist, wordt vanaf het kruispunt van de Driebergseweg, de Dorpsstraat en de Laan van Beek en Rooyen omgeleid via de Woudenbergseweg en Krakelingweg. Verkeer dat richting Driebergen reist over de Lageweg, wordt geleid over de busbaan. De andere weghelft wordt alleen gebruikt door het openbaar vervoer. Komende donderdag wordt het evenemententerrein van The Passion vanaf 17.00 uur eveneens afgesloten voor voetgangers en fietsers.

(De tekst gaat verder onder de kaart.)


Plattegrond met de afgesloten straten in het centrum van Zeist op donderdag 28 maart - Gemeente Zeist

WAT IS THE PASSION?

The Passion is een evenement van KRO-NCRV waarin het lijden en sterven van Jezus Christus wordt herdacht. Het wordt sinds 2011 elk jaar op Witte Donderdag in een andere Nederlandse stad georganiseerd. Tijdens het evenement draagt een groep van veertig mensen een groot verlicht kruis naar het podium en hier achteraan loopt een groep van maximaal duizend mensen mee in een processie. 

Dit jaar vindt The Passion dus plaats in Zeist. In deze editie wordt de hoofdrol van Jezus vertolkt door William Spaaij. Angela Schijf speelt Maria. Ook Matteo van der Grijn (Petrus), Keizer (Judas) en Gaia Aikman (Maria Magdalena) nemen een rol op zich in de Bijbelse navertelling. Tijdens het evenement wordt live verslaggegeven door Anita Witzier.

The Passion is live te volgen op donderdag 28 maart vanaf 20.30 uur op NPO 1. De laatste ontwikkelingen omtrent The Passion zijn te volgen in de liveblog van de Nieuwsbode Zeist.

advertentie
advertentie