Leren over duurzaam in het groen

19 sep, 07:08 Duurzaamheid
Babs Bouwman
Peter van Doorn (l) en Wim Oolbekkink zoeken jongeren, die zich willen inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland.
Peter van Doorn (l) en Wim Oolbekkink zoeken jongeren, die zich willen inzetten voor natuur en duurzaamheid in Nederland.

DOORN Samen met andere trainees gaan jongeren één dag per week aan de slag met een groen project dat bij ze past. Het Groen Traineeship geeft jonge mensen tot 27 jaar een kans om hun duurzame doelen om te zetten in daden. Vanaf 7 oktober zijn er op Landgoed Zonheuvel twee traineeships beschikbaar voor ieder twaalf gegadigden. Bij het Lab Toekomstige Generatie (ofwel LabTG) leer je met behulp van een toolkit hoe jongeren future-proof kunnen worden. Bij Stichting SBI en Goedlandt Circulair Landgoed Beheer leer je de natuur kennen door er in te werken. Beide trajecten hebben maar één doel: hoe kun je de aarde beter achterlaten dan je hem nu aantreft. 

Zet je in voor toekomstige generaties, is het uitgangspunt. Wim Oolbekkink, programmamanager van Campus Landgoed Zonheuvel en Peter van Doorn van Goedlandt Circulair Landgoedbeheer vertellen meer over het traineeship Trees to Be, wat in de volksmond ‘de bomenhub’ is gaan heten. Oolbekkink en Van Doorn begeleiden de jongeren. ,,We vinden het belangrijk om het bos in te gaan met ze”, vertelt Van ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.