Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’

7 aug, 07:30 Duurzaamheid
Annet Werkhoven
Overwegend hout! Het huis van de familie Haring is overwegend van hout.
Overwegend hout! Het huis van de familie Haring is overwegend van hout.

HEUVELRUG De Open Monumentendagen zijn dit jaar op 10 en 11 september. Dit keer is het thema ‘Duurzaamheid’. In onze gemeente weten we wel raad met dat thema, want buitenplaatsen en landgoederen zijn erg duurzaam. Maar er kan ook op een andere manier naar het thema gekeken worden. In vier interviews zullen deze maand verschillende aspecten van duurzaamheid en monumenten aan u worden gepresenteerd.

Peter Haring, specialist verduurzaming en duurzaamheid, bijt het spits af.

Wat verstaat u onder duurzaamheid?
,,Een andere term voor duurzaamheid is ‘volhoudbaarheid’ en dat betekent: hoe kunnen de komende generaties ook zo leven als wij dat nu doen. Mijn grote inspirator was en is de Noorse Gro Harlem Brundtland. Zij schreef het rapport ‘A common future’ in 1987. Zij zei toe..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.