Vogeltjesweek in Leersum: Prachtnon wint vogelshow van De Volière

24 november 2022 om 15:56 Dieren Wilco Willemse
Winnaar van de tentoonstelling, deze prachtnon van Wim Huisman scoorde de maximale 95 punten
Winnaar van de tentoonstelling, deze prachtnon van Wim Huisman scoorde de maximale 95 punten

LEERSUM Week 46, dat is in Leersum van oudsher de Vogeltjesweek. Vogelvereniging De Volière houdt dan een vogeltentoonstelling. Dit jaar was de tentoonstelling flink bezet. Waren er in 2019 nog 183 vogels te bewonderen, dit jaar konden bezoekers kijken naar 260 showvogels. Ook het ledenaantal van de vereniging is dit jaar flink gegroeid. Voorzitter Stephan Goes, zelf meervoudig Nederlands en Wereldkampioen met zijn zilverbekjes, kijkt tevreden terug op een mooie Vogeltjesweek.

Op dinsdag kwamen de kwekers hun vogels brengen naar Leersum. Na een dagje acclimatiseren stond woensdag de jurering op het programma. Goes: ,,Twintig kwekers hadden hun vogels ingezonden. In drie categorieën, kanaries, tropische vogels en parkieten, waren 25 soorten vertegenwoordigd. Heel divers en het niveau was dit jaar heel hoog. De winnende..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.