‘De Volière’ grossiert in districtskampioenen

20 november 2008 om 00:00 Nieuws

Goes dankte alle medewerkers die het jubileum tot een geslaagd evenement maakten. ,,Normaal hebben we 300 vogels, nu zijn het er 800. Met zo’n aantal moet je als organisatie meer keurmeesters uitnodigen, meer stellingen bouwen, het laden en lossen nauwkeurig getimed organiseren. Alles liep perfect dankzij jullie.’’ Met een warm applaus ondersteunden de aanwezigen de woorden van Stephan Goes die daarna wethouder Clemens van der Burg uitnodigde voor de officiële openingshandeling.

LEERSUM - Hoewel die vogelsoort niet werd geshowd, liep voorzitter Stephan Goes drie dagen lang trots als een pauw in De Binder. Er waren redenen te over voor zijn trots. Vogelvereniging ‘De Volière’ had getekend voor een perfect georganiseerde jubileumshow met 800 vogels. De 30-jarige jubilaris was bij het districtskampioenschap, dat tijdens deze show werd gehouden, fors in de prijzen gevallen met 11x goud, 10x zilver en 8x brons. De mooiste prijs voor ‘De Volière’ was de eerste plaats in het verenigingsklassement.

door Jan Meijer

Van der Burg was onder de indruk: ,,Dit is een unieke gebeurtenis. Voor ‘De Volière’, maar ook voor mij. Ik ben overdonderd door de onmetelijke hoeveelheid kleuren van die ‘kleine opdondertjes’, die met zoveel zorg worden gekweekt. Op de vraag: ‘Wat is een mens zonder hobby?’, geeft ‘De Volière’ het antwoord.’’

Een jubileum kan niet zonder jubilaris. Stephan Goes had een bijzondere: ,,Willem Rasch is 40 jaar lid van de Nederlandse Bond. Eerst 10 jaar in Driebergen en daarna werd hij lid van ‘De Volière’, waarvan hij inmiddels erelid is.’’ De bijbehorende onderscheiding werd door de wethouder opgespeld.

Met elf maal goud pakte de jubilerende organisator ook flink uit. Henk Schuilenburg en Wim van Ewijk hadden de mooiste kanaries; Stephan Goes, Gerrit Marchal en Mark Camps waren de winnaars bij de tropische vogels, Camps zelfs tweemaal. De vogel van Goes was de mooiste van de tentoonstelling. In het klassement va de beste vijf vogels was Goes opnieuw de winnaar. De parkieten van Gijs de Greef (2x) en Hennie Oskamp waren ook al goud waard en Chis Verbeek en Jacob Verwoerd wonnen de jeugdcategorieën. Alle kampioenen gingen vrijdag met bloemenkoningin Nicole van Dijk op de foto.

advertentie
advertentie