Honden gevaarlijk voor reeën: ‘Houd honden aangelijnd’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Honden gevaarlijk voor reeën: ‘Houd honden aangelijnd’

4 mrt, 14:07 Dieren
Judith Terken
Dode jonge reebok door loslopende hond.
Dode jonge reebok door loslopende hond.

HEUVELRUG Tussen de buien door liep Judith Terken deze week de honden uit te laten in de bossen van Landgoed Huis te Maarn, toen ze opeens in de greppel vlakbij de Buurtsteeg een jonge ree dood zag liggen. ,,Het was shockerend zo’n mooi en lief ree daar hulpeloos en kwetsbaar te zien liggen, ik stond er naast te huilen van verdriet en machteloosheid. Hij zag er nog gaaf uit, de doodsoorzaak was niet duidelijk. Ik heb gelijk boswachter Peter Reinders gebeld om dit te melden, omdat ik net had gehoord van een buurtbewoner dat een loslopende herderachtige hond achter twee reeën aan rende bij de Buurtsteeg, maar dat er geen baasje bij liep.” Verwond, doodgebeten of zoals deze week: een jonge reebok die zijn nek breekt als hij wordt opgejaagd tegen een hek door een loslopende hond ….met de dood als gevolg. Aldus de boswachter na postmortaal onderzoek. De maat is vol.  

De afgelopen jaren hebben veel Nederlanders een corona-hond genomen om hen gezelschap te houden in tijden van lockdown. En dat is te merken in natuurgebieden waar de wilde dieren wonen, want er worden nu meer en meer reeën de dood in gejaagd door niet aangelijnde honden. Volgens Martijn van Dooren van Vereniging het Ree -een organisatie die zich inzet voor een duurzame en gezonde reeënpopulatie..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.