Afbeelding
Dierenambulance Gelderse Vallei

Hond tijdens storm achtergelaten in bos bij Amerongen

19 februari 2022 om 11:33 Dieren

AMERONGEN Medewerkers van Dierenambulance Gelderse Vallei hebben vrijdag een jonge hond opgevangen die was achtergelaten in een bos bij Amerongen. Het beestje zat tijdens storm Eunice met zijn riem vastgebonden aan een dikke boom. Binkie, zoals de medewerkers de jonge reu hebben genoemd, werd aan de dierenambulance overgedragen in Veenendaal en heeft de nacht doorgebracht bij een gastgezin.

,,De politie heeft de zaak overgenomen. We zijn in afwachting van verdere ontwikkelingen”, meldt een medewerker zaterdagochtend desgevraagd. ,,Op dit moment zijn wij druk bezig om te zorgen dat Binkie een goed gastgezin krijgt, omdat dat is wat een pupje van zijn leeftijd nodig heeft.”

VASTGEBONDEN Dierenambulance Gelderse Vallei plaatste het nieuws vrijdagavond op hun Facebookpagina. ,,Baasje, zullen we snel naar huis gaan, zal je gedacht hebben toen je vanmiddag met je baasje in het bos liep. De storm begon los te barsten, bomen begonnen te kraken en de regen en harde wind waren ook niet lekker. In plaats van lekker je mand in te gaan in een warme huiskamer, koos je baasje ervoor om jou aan een dikke boom vast te binden met je riem en weg te lopen”, valt er te lezen in het bericht. ,,De uren verstreken en ondertussen zat jij daar in het bos tijdens de storm. Koud, nat, bang. Gelukkig heeft iemand in het bos jou gevonden en aan ons overgedragen.” Dat laatste gebeurde in Veenendaal. 

GOUDEN MANDJE De dierenambulance hoopt dat er snel een gouden mandje voor Binkie komt. ,,Want wat ben jij een lieverd. Een knappe reu, geschat tussen een half tot 1 jaar oud, één en al kusjes en kwispelen. Je zit in ons hart.”

‘ONBEGRIJPELIJK’ Het Facebookbericht leverde een stortvloed aan verbaasde en boze reacties op. ,,Onbegrijpelijk hoe sommige personen met dieren omgaan”, schrijft iemand. ,,Wat verschrikkelijk... Ik heb er een brok van in mijn keel en m’n hart doet gewoon pijn van dit te lezen”, laat een andere gebruiker weten. Daarnaast is er ook veel lof voor het handelen van de medewerkers van de Dierenambulance.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie