‘Honden trainen is echt prachtig werk’ - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

‘Honden trainen is echt prachtig werk’

23 mrt, 06:50 Dieren
John Beringen
Wim van den Berg, samen met examenkandidaat Armag.
Wim van den Berg, samen met examenkandidaat Armag.

DRIEBERGEN Wim van den Berg wordt op 5 april 80 jaar. Hij blikt terug op een werkzaam leven als ondernemer waarin dieren, en dan met name honden, centraal staan. Sinds vele jaren houdt hij zich bezig met het trainen van honden die, als zij hun training met succes hebben voltooid, uiteindelijk aan het werk gaan bij de politie, de douane of een bewakingsdienst.

De ‘leerling’ die hij momenteel opleidt, is de driejarige Mechelse herder Armag, een teefje. ,,Ik ben samen met mijn vrouw begonnen met een aquariumwinkel en later een dierenwinkel”, laat hij weten. ,,Toen zijn we een trimsalon en een hondenpension begonnen. En in die tijd ben ik begonnen met het trainen van honden.”

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.