Adopteer een schaap voor natuurbeheer zonder maaimachines - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Adopteer een schaap voor natuurbeheer zonder maaimachines

20 feb, 07:06 Dieren
Daniel Versteegh
De schaapskudde op landgoed Hydepark.
De schaapskudde op landgoed Hydepark.

DOORN Veel mensen zijn op de hoogte van het feit dat er op het terrein van Hydepark een schaapskudde aanwezig is. De maand februari staat in het teken van een crowdfundig actie waarbij men kan doneren, maar ook een schaap kan adopteren. Herder Daniel Versteegh legt het doel van de actie uit.

,,De schaapskudde is een onderdeel dat valt onder het natuurbeheer van de Utrechtse Heuvelrug”, laat hij weten. ,,En de doelstelling is dat we op natuurlijke wijze natuurbeheer uitvoeren maar ook dat de ambachtelijke kennis van het herderschap behouden blijft. We hebben berekend dat we nog twintig schapen nodig hebben om het hele terrein te begrazen. Dan hoeven er geen maaimachines meer aan te ..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.