Amersfoort laat uitzoeken of een gemeentelijk verbod op vuurwerk haalbaar is.
Amersfoort laat uitzoeken of een gemeentelijk verbod op vuurwerk haalbaar is. BDU

Gemeente biedt inwoners mogelijkheid om vuurwerk anoniem in te leveren

23 december 2020 om 11:42 Corona Coronavirus

HEUVELRUG Na de invoering van het landelijk vuurwerkverbod is het bezit van verschillende vuurwerksoorten illegaal. Bezit kan beboet worden en zelfs een strafblad opleveren. Daarom vinden de burgemeesters van Utrechtse Heuvelrug en Veenendaal het belangrijk dat hun inwoners eenmalig hun vuurwerk tot 25 kilo anoniem kunnen inleveren, zonder consequenties. 

De gemeenten zorgen, samen met een specialistisch bedrijf, voor een veilige afvoer en vernietiging van het ingezamelde vuurwerk.

De inleveractie vindt op woensdag 30 december plaats op twee verschillende locaties. Van 10.00 tot 13.00 uur kunnen inwoners terecht bij de gemeentewerf in Veenendaal  (Nijverheidslaan 2) en om 14.00 - 17.00 uur kan vuurwerk ingeleverd worden aan de achterzijde van gemeentehuis in Doorn (Kerkplein 2). 

ILLEGAAL Alle types vuurwerk kunnen ingeleverd worden. Ook zwaar vuurwerk dat al voor het vuurwerkverbod illegaal was. Een gespecialiseerd bedrijf neemt het vuurwerk in, slaat het tijdelijk op en vervoert het naar een locatie waar het vernietigd wordt. De gemeente geeft in een persbericht aan dat dit op een zorgvuldige en veilige wijze gebeurt. 

Vanwege veiligheidsaspecten vragen de gemeenten inwoners om lopend of met eigen vervoer te komen. Het is niet toegestaan met het openbaar vervoer naar een inleverlocatie te komen. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie