Pauline Res (l) en Manda Heddema benadrukken dat het een interessante maar ook een leuke middag wordt.
Pauline Res (l) en Manda Heddema benadrukken dat het een interessante maar ook een leuke middag wordt. Babs Bouwman

Lezing Manu Keirse over rouw en verlies in Grote Kerk Driebergen

7 september 2023 om 12:44 Activiteiten

DRIEBERGEN Iedereen wordt een keer geconfronteerd met het verlies van iemand die dierbaar is. Ook het verliezen van een baan of een droom kan je in diepe rouw brengen. De vraag is: hoe ga je met al die intense gevoelens om? En hoe kun je anderen steunen in hun rouwproces? Belgische Hoogleraar Manu Keirse is een begenadigd spreker en de autoriteit in Nederland en België als het gaat om verdriet, verlies, rouw en de laatste levensfase. Op zondagmiddag 24 september a.s. geeft hij een lezing in de Grote Kerk in Driebergen. Georganiseerd door Alting & Res Uitvaarten en Boekhandel Jacques Baas. Keirse is een kunstenaar om mensen woorden van bemoediging te geven, ook als het verlies langer geleden is. Want die lege plek went nooit!

door Babs Bouwman

Pauline Res van Alting & Res Uitvaarten: ,,Mensen weten vaak niet goed wat ze moeten zeggen om iemand te steunen”. Verlies is een gevoelig onderwerp. Rouwenden zijn zonder harnas en schillen en alles komt extra hard binnen. Manda Heddema van Boekhandel Jacques Baas: ,,Ze proberen je verdriet weg te nemen, maar dat gaat niet”, zegt ze resoluut. Luisteren is beter. In haar boekwinkel wordt vaak gevraagd naar boeken over rouw, verlies en troost. Als handvat om iets aan iemand te geven, omdat het ontbreekt aan woorden. Het leek Pauline en Manda daarom een mooi idee om samen die lezing te organiseren, omdat ze allebei merken dat het onderwerp leeft.

Heddema is ervan overtuigd dat iedereen aan de lippen van Keirse zal hangen. ,,Hij kan fantastisch verwoorden wat je voelt.” Met zijn lezing laat hij laat zien waarom rouwen niet gelijkstaat aan afscheid nemen, maar aan anders leren vasthouden. Het belooft een middag vol pakkende verhalen te worden, met ruimte voor vragen, maar ook met gebrek aan antwoorden, omdat die er bij verlies niet altijd zijn. Dankzij de talloze concrete tips voor de rouwende én zijn omgeving is het een heel boeiende lezing voor iedereen die met verlies geconfronteerd wordt.

,,Het is fijn en verfrissend om naar Manu te luisteren”, weet Pauline Res. Na afloop is er een drankje en kunnen mensen napraten. Er is een standje met boeken over rouw en verlies. Natuurlijk wil Keirse graag signeren. Kaarten à € 15,- incl. drankje, zijn te koop bij Boekhandel Jacques Baas. Je kunt je ook aanmelden via: manu@altingresuitvaarten.nl

Meer informatie op www.altingenresuitvaarten.nl en www.boekhandeljacquesbaas.nl 

Dit artikel wordt u aangeboden door Alting & Res Uitvaarten en Boekhandel Jacques Baas. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie