Zaterdag zijn er tien exemplaren van dit boek te vinden in het bos.
Zaterdag zijn er tien exemplaren van dit boek te vinden in het bos. Maartje Kouwen

Driebergse schrijfster Maartje Kouwen verstopt nieuw boek in het wild

Activiteiten

DRIEBERGEN De Driebergse schrijfster Maartje Kouwen brengt komende week een nieuw kinderboek uit bij Uitgeverij Lemniscaat: ‘Wildzoekers - in het bos’. Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van woensdag 5 tot zondag 16 oktober, verstopt Kouwen zaterdag 8 oktober tien exemplaren van het nieuwe boek in het wild. 

Wie een boek vindt, mag het houden. Speur vanaf 11.00 uur vooral rondom de Zwitserse brug, en rondom het vennetje op de zandverstuiving tegenover Klein Zwitserland. Na het vinden van een kopie, mag deze worden omgeruild bij Boekhandel Jacques Baas voor een gratis echt exemplaar van dit natuurdoeboek.

150 DOE-IDEEËN De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema ‘gigagroen’. Dit nieuwe boek past daar goed bij. ‘Wildzoekers - in het bos’ is een boek voor kinderen die graag van alles ontdekken en onderzoeken in de natuur: welke blaadjes sneller vallen, van wie die pootafdruk is, wat er drijft of zinkt, met welke zaden je het verst kunt gooien, hoe modder voelt met blote voeten en hoe die mooie vogel heet. Het bevat meer dan 150 doe-ideeën voor kleine activiteiten in het bos. Het is het eerste boek in een nieuwe serie.

VERDER DAN WANDELEN Het boek is ontstaan vanuit enerzijds de observatie dat kinderen steeds minder buiten spelen, minder bewegen, minder fit zijn en minder een band hebben met de natuur. Anderzijds is het boek ook ontstaan vanuit een meer praktisch oogpunt. Ouders gingen meer de natuur in in coronatijd, maar veel verder dan wandelen kwamen ze soms niet, en juist daar hebben kinderen niet altijd zin in. Maar wat doe je dan wel?

Schrijfster Maartje Kouwen en illustrator Kim Merel, beiden bioloog, besloten tot actie over te gaan, om meer kinderen de natuur in te krijgen. Het eerste boek uit de nieuwe serie gaat over het bos. Volgende boeken uit de Wildzoekers-serie gaan over andere natuurtypes.


advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 11 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 15 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 17 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 19 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30