Afbeelding
Museum Huis Doorn

Speciale rondleidingen met de conservatoren en huismeester in Huis Doorn

Activiteiten

DOORN In de maand juni organiseert Museum Huis Doorn een reeks speciale rondleidingen door de conservatoren en de huismeester door het museum. Naast het historische verhaal van Huis Doorn en zijn laatste bewoner ex-keizer Wilhelm II nemen de conservatoren en de huismeester je mee voor een kijkje achter de schermen van de dagelijkse museumpraktijk.

Er worden 3 rondleidingen gegeven. Authentieke historische presentaties, dit is een rondleiding door conservator Cornelis van der Bas. Conservator Cornelis van der Bas neemt je mee door Huis Doorn en focust daarbij op de authentieke presentatie van het historische huis en wat er komt kijken bij de inrichting van een tentoonstelling. Welke keuzes worden daarvoor gemaakt: van het onderzoek en de opstelling tot het samenspel met de authentieke historische inrichting.

Behoud van historisch interieur, is de tweede rondleiding door conservator Wendy Landewé. Conservator Wendy Landewé is bij Huis Doorn verantwoordelijk voor het collectiebehoud en -beheer. In deze special tour krijg je van haar meer informatie over wat er nodig is om het historisch interieur van Huis Doorn in stand te houden; de museale schoonmaak, het onderhoud aan de collectie en het belang van de zogenaamde 10 schadefactoren.

En de derde rondleiding gaat over de bouwgeschiedenis en wordt gegeven door huismeester Jeroen Simonis. Huismeester Jeroen Simonis neemt je mee in een rondleiding over de bouwgeschiedenis en de architectonische elementen. Wat is er nog te zien van de middeleeuwse oorsprong, de verbouwing in de 18e eeuw en de aanpassingen van ex-keizer Wilhelm. Ook staat hij stil bij het voortdurende onderhoud dat een historisch gebouw nodig heeft.

De rondleidingen duren ongeveer een uur en vinden plaats op de volgende data. Rondleidingen Authentieke historische presentaties: donderdag 16, 23 en 30 juni. Rondleidingen Behoud Historisch interieur: woensdag 15, 22 en 29 juni. En de rondleidingen Bouwgeschiedenis: dinsdag 14, 21, en 28 juni.

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 24 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Zomers foodfestival in Maarsbergen: ‘Echt een evenement voor en door het dorp’ 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Statenbrief bevat onjuiste informatie, dorpsnetwerk voelt zich gebruikt gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Turborotonde Donderberg van de baan 27 jun, 16:21
PREMIUM
Afbeelding
Energierekening van gemeente fors hoger 27 jun, 15:30
PREMIUM
Afbeelding
Utrechts landschap in beeld voor verhuizing sportvelden 27 jun, 11:59