Afbeelding
Babs Bouwman

Schaatspret in Doorn: ‘IJsbaan ligt er perfect bij’

22 december 2021 om 11:45 Activiteiten

DOORN Het was een nacht flink doorwerken voor de vrijwilligers van de Doornsche IJsclub, maar woensdagochtend kon er wel geschaatst worden. Jeugd tot en met 17 jaar met een abonnement kon voor het eerst deze winter de ijzers onder binden. Enkele tientallen schaatsliefhebbers maakten van die mogelijkheid graag gebruik.

De vrijwilligers van de Doornse IJsclub zagen dinsdag dat de verwachtingen goed waren. Met vorst van -3 tot -5 durfden ze er voor te gaan. Dinsdagavond maakten ze het ijs. IJsmeester Theo Schippers: ,,We komen hier elke dinsdagavond met een man of tien om de baan bij te houden. En als het gaat vriezen, dan maken ze ijs. Zo simpel is het”, vindt de ijsmeester. 

Op maandag waren ze al begonnen met de laatste blaadjes weg te halen. ,,Er mag geen blad onder het ijs zitten, anders krijg je gaatjes. Dinsdagmiddag namen we de voorbereidingen en ’s avonds hebben we het ijs afgemaakt”, zegt Schippers. ,,We hadden geluk met deze hele mooie vorst.” 

En het resultaat mag er zijn. ,,Het ijs ligt er perfect bij”, zegt een trotse Schippers woensdagochtend terwijl schaatsers hun rondjes rijden. ,,We hoorden gisteravond dat de baan mogelijk open zou gaan dus we hebben het goed in de gaten gehouden en waren er vanmorgen al vroeg bij”, zeggen twee jongens die op het Revius zitten.

Hoe lang de baan open blijft is afhankelijk van het weer. De Doornsche IJsclub communiceert het laatste nieuws via haar Facebook- en Twitter-accounts. Meer informatie via tel. 0343-420222.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie