Alle bovenbouwleerlingen mogen een verhaal insturen.
Alle bovenbouwleerlingen mogen een verhaal insturen. Eigen foto

Schrijfwedstrijd voor bovenbouwleerlingen

Activiteiten

HEUVELRUG Al sinds enkele jaren organiseert het bestuur van de afdeling Utrechtse Heuvelrug van D66 de Junior Heuvelrug schrijfwedstrijd. Deze wedstrijd is bedoeld voor alle leerlingen in de bovenbouw van basisscholen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het stimuleert schrijven én lezen door kinderen. In de kerstvakantie kunnen alle kinderen die willen deelnemen een verhaal schrijven van minimaal 400 en maximaal 1000 woorden, dat zijn een tot drie A4-tjes. Het thema dit jaar is ‘BOMEN’. Natuurlijk is hierin een verwijzing te lezen naar de valwind in Leersum van juni dit jaar. Maar daarnaast is het thema op zoveel meer manieren te interpreteren. Uiterlijk 15 januari 2022 leveren alle deelnemers hun verhaal in via de site www.juniorheuvelrugschrijver.nl 

In de bibliotheken en boekhandels ligt ook de flyer waarop alle informatie vermeld staat. Voor het eerst wordt de schrijfwedstrijd op deze wijze gepromoot. Tot nu toe liepen alle aanmeldingen via de scholen, maar om zoveel mogelijk kinderen te bereiken is nu voor deze aanpak gekozen. 

Een professionele jury beoordeelt alle verhalen. De jury bestaat uit Malou van der Starre, freelance journalist voor onder andere het Jeugdjournaal, Aart Schotte, Liobe Kamminga, eigenaar van boekhandel Boek en Koek in Maarn en voorzitter Ody Neisingh, co-auteur van het boek ‘Mama is minister-president’. In de laatste week van januari 2022, niet geheel toevallig wanneer ook de Nationale Voorleesdagen beginnen, wordt het winnende verhaal bekend gemaakt. 

Ook wordt het winnende verhaal gepubliceerd in De Kaap en online. Voor kinderen met een wens om schrijver te worden is dit een unieke kans om je verhaal deskundig te laten beoordelen en misschien wel je eerste publicatie te realiseren. En voor alle kinderen die het leuk vinden om te schrijven is deze wedstrijd gewoon hartstikke leuk om aan mee te doen.

advertentie
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 1 uur geleden
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 4 uur geleden
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 5 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Maarn op weg naar duurzame wijken 10 uur geleden
Afbeelding
Open tuin bij Hindersteyn gisteren
Afbeelding
Burgemeester Naafs sluit woning in Doorn 29 jun, 13:47
PREMIUM
Afbeelding
Onrust rond varkensbesluit; politieke zorgen over uitbreiding veehouderij 29 jun, 12:33