Alle bovenbouwleerlingen mogen een verhaal insturen.
Alle bovenbouwleerlingen mogen een verhaal insturen. Eigen foto

Schrijfwedstrijd voor bovenbouwleerlingen

Activiteiten

HEUVELRUG Al sinds enkele jaren organiseert het bestuur van de afdeling Utrechtse Heuvelrug van D66 de Junior Heuvelrug schrijfwedstrijd. Deze wedstrijd is bedoeld voor alle leerlingen in de bovenbouw van basisscholen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het stimuleert schrijven én lezen door kinderen. In de kerstvakantie kunnen alle kinderen die willen deelnemen een verhaal schrijven van minimaal 400 en maximaal 1000 woorden, dat zijn een tot drie A4-tjes. Het thema dit jaar is ‘BOMEN’. Natuurlijk is hierin een verwijzing te lezen naar de valwind in Leersum van juni dit jaar. Maar daarnaast is het thema op zoveel meer manieren te interpreteren. Uiterlijk 15 januari 2022 leveren alle deelnemers hun verhaal in via de site www.juniorheuvelrugschrijver.nl 

In de bibliotheken en boekhandels ligt ook de flyer waarop alle informatie vermeld staat. Voor het eerst wordt de schrijfwedstrijd op deze wijze gepromoot. Tot nu toe liepen alle aanmeldingen via de scholen, maar om zoveel mogelijk kinderen te bereiken is nu voor deze aanpak gekozen. 

Een professionele jury beoordeelt alle verhalen. De jury bestaat uit Malou van der Starre, freelance journalist voor onder andere het Jeugdjournaal, Aart Schotte, Liobe Kamminga, eigenaar van boekhandel Boek en Koek in Maarn en voorzitter Ody Neisingh, co-auteur van het boek ‘Mama is minister-president’. In de laatste week van januari 2022, niet geheel toevallig wanneer ook de Nationale Voorleesdagen beginnen, wordt het winnende verhaal bekend gemaakt. 

Ook wordt het winnende verhaal gepubliceerd in De Kaap en online. Voor kinderen met een wens om schrijver te worden is dit een unieke kans om je verhaal deskundig te laten beoordelen en misschien wel je eerste publicatie te realiseren. En voor alle kinderen die het leuk vinden om te schrijven is deze wedstrijd gewoon hartstikke leuk om aan mee te doen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 14 aug, 08:38
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 14 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47