Deelnemers en vrijwilligers genieten volop in het treintje in de duinen rond Schoorl
Deelnemers en vrijwilligers genieten volop in het treintje in de duinen rond Schoorl Bron: Zonnebloem Leersum

Gezellig uitstapje naar de duinen van Schoorl

1 september 2021 om 12:53 Activiteiten

LEERSUM Het nieuwe seizoen van de Zonnebloem Leersum is weer van start. En meteen werd er flink uitgepakt. Met een bus vol gasten en vrijwilligers werd koers gezet naar de duinen van Schoorl. Om 10 uur vertrok men vanuit De Binder in Leersum en via een toeristische route langs Bakkum, Egmond en Bergen kwam het gezelschap aan om 12 uur in Schoorl waar een koffietafel klaar stond.

Penningmeester van de Leersumse afdeling van de Zonnebloem is Anneke Bos: ,,We proberen elke maand, 12 keer per jaar, een activiteit te organiseren voor onze deelnemers. Door corona was dat natuurlijk lastig. De vrijwilligers hebben toen wel regelmatig contact gehad met onze deelnemers, even gebeld en een kleine attentie gebracht. Maar nu het weer kan, hebben we het programma weer lekker vol. Het is zulk dankbaar werk dat we als vrijwilligers doen voor de deelnemers, we genieten er allemaal van.”

De tocht met treintjes door het Schoorlse duinlandschap was een schot in de roos, zowel voor de gasten als de vrijwilligers: ,,In anderhalf uur hebben we een prachtige tocht gehad”, vertelt Anneke Bos enthousiast. ,,Het was heerlijk weer, de heide stond prachtig in bloei en de zee blijft toch altijd iets bijzonders. De chauffeurs van de treintjes waren ook prima gidsen en vertelden onderweg interessante weetjes over de omgeving. Na een kleine pauze in Schoorl heeft de bus ons weer naar huis gebracht.”

De Zonnebloem organiseert activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, jong en oud. In Leersum zorgen 31 vrijwilligers dat de 83 aangesloten deelnemers regelmatig een leuke dag hebben. U kunt de Zonnebloem steunen om dit mooie werk te blijven doen door loten te kopen voor de Zonnebloemloterij. Een lot kost 2 euro en 1,50 daarvan is voor de lokale afdeling. Een lot kopen kan nog deze hele maand via www.zonnebloem.nl/leersum 

door Wilco Willemse

advertentie
advertentie