Rondleiding over landgoed het Heihuis, kennismaken met de eigenaar

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Samen met het IVN en de toezichthouders van den Treek-Henschoten op pad.

Landgoed ’t Heihuis, gelegen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug vormt de kern van het buitengebied van Driebergen, Doorn en Maarn. Eind 2012 is de eigendom van dit landgoed overgegaan van J. van der Krol bosbouw naar landgoed Den Treek-Henschoten N.V. Nieuwe openstellingsborden, nieuwe ruiterroutes, ruiterpenningen en toezichthouders, maar wie is deze nieuwe eigenaar of beter gezegd wie zijn de nieuwe eigenaren? De nieuwe eigenaren, de aandeelhouders, van Den Treek-Henschoten zijn allen nazaten van Jonkheer W.H. de Beaufort. Deze rondwandeling zorgt voor een nadere kennismaking met de nieuwe eigenaar.

Daarnaast is in opdracht van de provincie de aanleg van de ecoducten Mollebos (bij landgoed ’t Heihuis) en Rumelaar (bij Maarsbergen) over de A12 afgerond. Deze ecoducten vormen zeer belangrijke schakels in de ecologische verbinding tussen de Utrechtse Heuvelrug ten noorden en ten zuiden van de A12. Binnen het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug is nu gekeken naar de inrichting van het gebied rondom deze ecoducten. Welke maatregelen zijn nodig om natuur en recreatie naast elkaar mogelijk te maken.

Tijdens deze rondwandeling zal nader worden in gegaan op de aanleg van de ecoducten en de inrichting van de aangrenzende natuurgebieden.

De excursies vinden plaats op zondag 16 maart en zaterdag 29 maart om 14.00 en start bij de ingang van de camping en bungalowpark RCN het Grote Bos : Hydeparklaan 24 3941ZK te Doorn

Na afloop is er koffie en thee tegen een vrijwillige bijdrage.

Inlichtingen: Adrie Vermeulen, telefoon 0343-491458 of kijk op www.ivn.nl/afdeling/heuvelrug-en-kromme-rijn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie