Lezing ‘de Eetbare tuin’ door Cor van Gelderen door Groei& Bloei Doorn e.o.

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Eten uit eigen tuin is in. Terecht, want wat is er nu leuker dan kruiden of vruchten te plukken in je eigen tuin? In de lezing de eetbare tuin laat de kweker Cor van Gelderen van de PlantenTuin Esveld in Boskoop zien dat een siertuin en een tuin vol eetbare planten elkaar niet uitsluiten. Voor de hand liggende maar ook ongewone planten worden aan U voorgesteld. Bijvoorbeeld de PawPaw, een door de indianen zeer gewaardeerd vruchtgewas, blijkt ook een decoratieve tuinplant te zijn. Als wintergroene haag de keukenlaurier aanplanten? In ons Nederland zijn er, voor ons klimaat goed winterharde selecties te koop, waarvan de bladeren in stoofpotten prima smaken. Cranberries zijn niet alleen lekker als compote met kerst, maar bovendien erg aardige bodembedekkers. Kortom de tuin door een smakelijke bril gezien.

PlantenTuin Esveld heeft zich gespecialiseerd in het kweken van ongewone tuinplanten, en is dan ook een schatkamer voor tuinliefhebbers. Cor van Gelderen is een zeer enthousiast spreker met een grote plantenkennis. Om U wegwijs te maken in de rijke en smakelijke plantenwereld die ook Uw tuin kan zijn is de lezing "de eetbare tuin" een goede gids.

Op deze avond worden er leuke prijzen verloot. Voor aanvang van de lezing en tijdens de pauze zijn de lootjes te koop voor de prijs van € 1,-- voor 4 stuks.

Koffie en thee € 1,--.

Het terrein van Bartimeus kunt u oprijden via Driebergsestraatweg 44. Na ongeveer 500 meter door de slagboom en vervolgens na 200 meter bij het eerste grote kruispunt parkeren. U ziet de tuin vanzelf rechts in het bos liggen. Ander ingang via hoofdingang van de Arnhemse bovenweg is ook mogelijk, volg dan de bordjes Moestuin. Heeft u geen eigen vervoer? Bel 06 42490774 en wij regelen dat u wordt opgehaald.

advertentie
advertentie