Alzheimer Café in Maarn

Activiteiten Deel je nieuws

Maandagmiddag 14 oktober is er in het Trefpunt, Trompstaete 48 te Maarn weer een Alzheimer Café.  Het thema is  "Wanneer wordt vergeetachtigheid dementie genoemd". Spreker is dr. Ariël Vondeling, klinisch geriater in het Diakonessenhuis te Zeist.

Het gesprek gaat over de vage grens tussen vergeetachtigheid en dementie en wat je zelf kunt doen om hiermee om te gaan. Dr. Ariël Vondeling spreekt uit ruime ervaring en zal derhalve ook thema's kunnen belichten als verschijningsvormen van dementie en de ziektes welke dementie kunnen veroorzaken.  Er is meer dan voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Het café is er voor mensen met (beginnende) dementie, hun familieleden, vrienden, buren en andere belangstellenden. Er is ruimte voor gezelligheid, muziek, contact met elkaar, vragen stellen enzovoorts. De inleiding heeft altijd te maken met onderwerpen waar mensen met dementie en hun omgeving het meest mee te maken hebben.
Het café gaat open om 13.30 uur.  LET OP: gewijzigde aanvangstijd !

Gastvrouwen/heren ontvangen de gasten en maken hen wegwijs. Alzheimer Nederland staat er met een informatietafel. De inloop en ontvangst met koffie en thee duurt tot 14.00 uur. Daarna is het gesprek met Dr. Ariël Vondeling. Uiterlijk 15.30 uur is het programma afgelopen en is er gelegenheid een drankje te nemen en even na te praten.

Iedereen is welkom, u hoeft zich vooraf niet aan te melden. De toegang is gratis evenals de koffie en thee. De organiserende initiatiefnemers: Alzheimer Nederland afd Zeist e.o., Quarijn en Heuvelrug Senioren. Voor meer informatie en vragen over vervoer , contact Bob Kniese  06-53250003.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 12 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01