Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Gemeente maakt nieuwe infogids in samenwerking met lokale partijen

Achtergrond

HEUVELRUG - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om het komende jaar met twee lokale bedrijven de gemeentelijke informatiegids uit te geven. Dit sluit prima aan bij het gemeentelijke inkoopbeleid om in beginsel lokale partijen in te schakelen bij opdrachten, als inkoop- een aanbestedingsregels dit toestaan.

Dit jaar kwam een einde aan het contract voor de informatiegids met Uitgeverij Aksemedia uit Den Helder. Omdat er vanuit het lokale bedrijfsleven de vraag kwam of de gids voortaan lokaal gemaakt zou kunnen worden, is deze mogelijkheid de afgelopen periode onderzocht. Uitgangspunt van de gemeente hierbij was, dat zij hiervoor openstaat, mits wordt voldaan aan diverse voorwaarden zoals duurzaamheid, kostenneutraliteit, continuïteit, combinatie papieren en digitale informatiegids.

Vervolgens hebben de lokale initiatiefnemers Paul Blom, directeur van Heuvelrug Media VOF en Bert Koning van Vermaas en Koning een voorstel/plan van aanpak voor de lokale uitvoering van de gids ingediend dat voldoet aan alle eisen/voorwaarden vanuit de gemeente. Daarbij sluit het naadloos aan op een van de uitgangspunten van dorpsgericht werken om lokale initiatieven te ondersteunen en op het gemeentelijke inkoopbeleid om waar mogelijk lokale bedrijven in te schakelen.

De volgende onderdelen worden door lokale bedrijven ingevuld: advertentieverkoop, fotografie, vormgeving en zetwerk, website.

In eerste instantie is onderzocht of de nieuwe gidsen lokaal gedrukt kunnen worden. Dit bleek uiteindelijk niet mogelijk omdat de lokale drukkerijen niet beschikken over de benodigde apparatuur voor een opdracht van deze omvang. Daarom wordt het drukwerk nu verzorgd in Zeist.

De gemeente kiest - ondanks de toenemende digitalisering van de samenleving - nog steeds voor een papieren gemeentelijke informatiegids naast een digitale versie. De reden hiervoor is dat een papieren informatiegids nog steeds zeer gewaardeerd wordt door inwoners, potentiële inwoners, verenigingen, non-profitorganisaties en het bedrijfsleven. Enerzijds als compacte informatiebron en anderzijds om in te adverteren.

Het college is er verheugd over dat het komende jaar samen met lokale partijen de representatieve en handzame informatiegids wordt uitgegeven, waarin naast gemeentelijke informatie, een overzichtelijk beeld van het veelzijdige aanbod van de zeven dorpen te vinden is.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36