Cursussen, uitstapjes en activiteiten

Achtergrond

Stichtse Zomerschool

HEUVELRUG - Het nieuwe programma van de Stichtse Zomerschool is klaar en zit boordevol interessante wetenschappelijke lezingen en excursies op gebied van cultuur, historie, gezondheid en muziek. Meer informatie over het programma op www.welnuh.nl/activiteiten, of in het programmaboekje verkrijgbaar bij het Inschrijfbureau, geopend ma-vrij van 9.00-11.00 uur of bij de bibliotheken.

Steenfabriek

HEUVELRUG - De Stichtse Zomerschool start op 1 juli met een excursie naar de Steenfabriek De Bosscherwaarden in Wijk bij Duurstede. Sinds oktober 2009 is deze voormalige steenfabriek een monument van Het Utrechts Landschap. Onder begeleiding van een gids bezoekt u de nog bestaande gebouwen en de uiterwaarden eromheen. Prijs 12,50. Aanmelden op www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau (ma-vrij van 9.00-11.00 uur) 0343 523011.

Hoe veilig en gezond is voeding?

HEUVELRUG - De derde lezing van de Stichtse Zomerschool is op donderdag 14 juli in het Cultuurhuis te Doorn. We eten en drinken allemaal elke dag. Maar we worden ook elke dag via de reclame geconfronteerd met allerlei ,,heerlijkheden’’ die zo gezond voor ons zouden zijn. Aan de andere kant wordt ons de nodige angst aangepraat over allerlei mogelijk schadelijke stoffen in ons voedsel. Wat is hier nu allemaal van waar, hoe gezond zijn die nieuwe producten, moeten we supplementen gebruiken en kunnen we nog wel zonder gevaar van alles eten? De lezing wordt verzorgd door voedingskundige Wim van Dokkum.. De prijs is: € 14,75. Aanmelden op www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau (ma-vrij van 9.00-11.00 uur) 0343 523011.

Roemenië

HEUVELRUG - Op dinsdag 19 en vrijdag 22 juli van 10.30 - 14.30 uur zijn er in het kader van de Stichtse Zomerschool twee colleges over Roemenië. De colleges worden verzorgd dor de historicus Albert van Goudoever. De prijs is € 47,95 ( inc. Twee lunches). Aanmelden op www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau (ma-vrij van 9.00-11.00 uur) 0343 523011.

Voedselbank zoekt bestuur

DOORN - De Voedselbank is op zoek naar personen die bereid zijn om het bestuur van de Voedselbank op de Heuvelrug te vormen. De ervaringen bij de Voedselbank in Zeist leren dat het bestuurswerk maximaal 1 dagdeel per maand kost. Er zal vooral aandacht gegeven moeten aan de contacten met de diverse lokale instanties, aan de communicatie naar de bewoners en niet te vergeten het verwerven van de nodige financiële middelen om de levering van de pakketten mogelijk te blijven maken. Als bovenstaande uw belangstelling heeft gewekt kunt u op dinsdag 28 juni om 20.00 uur een informatiebijeenkomst in de pastorie van Sint Martinuskerk bijwonen. Meer informatie over deze vrijwilligersfuncties en de bijeenkomst bij mneeleman@telfort.nl.

Kringloopwinkel Driebergen

DRIEBERGEN - De Kringloopwinkel gaat verhuizen naar Traay 49C en is daarom op zoek naar een nieuw team van vrijwilligers die verschillende functies gaan vervullen. Er zijn vacatures voor baliemedewerkers, kassamedewerkers, cliëntenbegeleiders en medewerkers die de voorwerpen uitzoeken, keuren, prijzen en leuk presenteren. Meer informatie over deze functies op www.welnuh.nl/vacaturebank.

Vrijwilligers voor Zomerweek

LEERSUM - Stichting De Vrolijkheid organiseert van 4 t/m 8 juli een Zomerweek voor de kinderen in het AZC in Leersum. Tijdens de Zomerweek kunnen de kinderen meedoen aan diverse workshops die in het teken van energie staan. Het kunnen sportactiviteiten zijn, maar ook beeldende activiteiten zoals dans, schilderen en boetseren. Voor deze workshops is De Vrolijkheid op zoek naar vrijwillgers die de workshops begeleiden en ideeën bedenken en vrijwillgers die algemene werkzaamheden verrichten. Interesse? Meer informatie bij natascha.kapteijn@gmail.com.

Sport Instuif

DRIEBERGEN - Vanaf vrijdag 17 juni tot en met 29 juli is er voor de deelnemers van de bewegingscursussen voor ouderen in Driebergen de mogelijkheid mee te doen met de Sport Instuif. De les is van 10-11.00 uur en kost € 4,- per keer. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Workshop Social Media

HEUVELRUG - Voor maatschappelijke en vrijwilligers organisaties uit de Utrechtse Heuvelrug organiseert Welnúh een workshop Social Media op 22 juni van 20.00-22.00 uur. Deelname kost € 15,- pp. Meer informatie op www.welnuh.nl. Aanmelden bij Rosa van der Wielen: cultuur@welnúh.nl.

Sponsor de belbus

De Belbus verzorgt vervoer van ‘deur tot deur’ voor mensen die slecht ter been zijn en zich moeilijk met andere vormen van (openbaar) vervoer kunnen verplaatsen. Hij rijdt op maandag tot en met vrijdag hele dagen door de dorpen Driebergen, Doorn en Maarn. Welnúh biedt ondernemers de mogelijkheid hun bedrijfsnaam en logo op de bus te plaatsen en daarmee de Belbus te sponsoren. Naast het vergroten van naamsbekendheid geeft adverteren op de Belbus ondernemers de mogelijkheid te laten zien dat ze maatschappelijk betrokken zijn. Meer informatie? Anja Leppink, e-mail fa.steunpunt@welnuh.nl.

Bezoek aan het Binnenhof

HEUVELRUG - Op donderdag 23 juni rijdt de Boodschappenplusbus naar Den Haag. Den Haag heeft een rijke geschiedenis. Dit vindt u terug in de statige huizen uit de 19e eeuw, het Binnenhof en de Passage. Daarna kunt u op de boulevard van Scheveningen gaan uitwaaien. U wordt gehaald tussen 9.15 en 10.30 uur, rond 17.00 uur bent u weer thuis; kosten € 32,-

Tien jaar prinses Maxima

HEUVELRUG - Op woensdag 29 en donderdag 30 juni gaat de Boodschappenplusbus naar paleis Het Loo in Apeldoorn. Hier bezoeken we de tentoonstelling ‘10 jaar prinses Maxima’. In de tuinen is de manifestatie ‘Anjers aan het hof’. U kunt daar vele van deze prachtige bloemen bewonderen. U wordt gehaald tussen 9.15 en 10.30 en bent rond 17.00 uur weer thuis. Kosten: € 43,- ( incl. entree).

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 13 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04