Midwinterfair voor Maarns verenigingsleven

Achtergrond

MAARN/MAARSBERGEN - Duizend en één dingen moeten worden geregeld om straks, op de Midwinterfair, alles op rolletjes te laten lopen. Evert de Boer is daarbij de spin in het web. Hij is namens de Lionsclub Maarn-Maarsbergen projectleider van de Midwinterfair. Hij vertelt waar we allemaal naar uit kunnen kijken.

Heel Maarn doet mee aan winters evenement

De Boer: ,,Ik ben een charter member van onze Lionsclub. Dat wil zeggen dat ik bij de groep hoor die destijds, in 1981, de Lionsclub Maarn-Maarsbergen heeft opgericht. Alweer dertig jaar geleden, ja. De tijd vliegt. Inmiddels ben ik gepensioneerd, maar nog steeds volop bezig. Voor de Lions én voor andere organisaties. Ik heb het er druk mee, maar het is erg leuk. Hard werken, maar dan zonder de stress van een echte baan.”

De Boer legt uit waarom de fair in januari wordt georganiseerd. ,,De Midwinterfair is bedoeld om het verenigingsleven in Maarn en Maarsbergen te ondersteunen. Gemeentelijke subsidies staan onder druk en de clubs hebben inkomsten nodig. Daarom gaat de netto opbrengst van het evenement naar de deelnemende verenigingen - elke club krijgt evenveel - en op de Midwinterfair zelf hebben zij alle gelegenheid om zich te presenteren en nieuwe leden te werven. Op de Midwinterfair zijn er circa vijftig activiteiten. Elke vereniging organiseert er ten minste twee en de Lionsclub heeft ook van alles georganiseerd. Alles gebeurt in en rond het Dorpshuis van Maarn en we beginnen ’s ochtends om elf uur. Het is de bedoeling dat bezoekers betalen voor activiteiten waaraan ze deelnemen én dat zij ruim gebruik maken van de catering. Hoe meer, hoe beter de kas wordt gespekt.”

Sponsors

,,Zonder onze gulle sponsors - we hebben er in totaal 35 - zou de Midwinterfair niet mogelijk zijn. Maar zonder alle vrijwilligers evenmin. Op de dag zelf zijn er circa zestig mensen bezig om alles in goed banen te leiden. Voor de activiteiten is alles inmiddels geregeld. Nu zijn we bezig met het logistieke draaiboek. Zeg maar: zorgen dat op 15 januari alles en iedereen op de juiste tijd en op de juiste plaats is. Wij hopen natuurlijk dat er heel veel mensen naar de Midwinterfair komen. Niet alleen voor de opbrengst, maar ook voor het saamhorigheidsgevoel. Sinds Maarn en Maarsbergen niet meer samen één gemeente vormen dreigt het verband te verdwijnen. Wij hopen dat de Midwinterfair de banden weer wat versterkt”, vertelt De Boer enthousiast.

De organisatie van de Midwinterfair doet er alles aan om extra aandacht voor het Maarnse evenement te genereren. De Boer: ,,We zijn nu bezig om de Midwinterfair zoveel mogelijk publiciteit te geven. Met een nieuwsbrief, de website, het programmaboek, en last but not least: een kleurwedstrijd. We hebben een speciale kleurplaat voor de jeugd laten maken. Hoe kinderen daar aan mee kunnen doen en wat voor leuke prijzen ermee te winnen vallen, staat straks ook op de website (www.midwinterfairmaarn.nl). Daar is ook al het laatste nieuws te vinden.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 6 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 22 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 23 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01