Nieuws, cursussen en bijeenkomsten

Achtergrond

Workshop Fondsenwerving

HEUVELRUG - Op dinsdag 23 november van 19.30 – 22.00 uur organiseert het Steunpunt Vrijwilligers van Welnúh een workshop voor vrijwilligersorganisaties. Het thema is: ‘Fondsenwerving met weinig middelen’. In deze tijden van economische beperkingen wordt het steeds belangrijker om creatief met middelen om te gaan en nieuw mogelijkheden zien te vinden om die middelen te verkrijgen. Voor meer informatie: Welnúh Steunpunt vrijwilligers fa.steunpunt@welnuh.nl. Plaats: Cultuurhuis Doorn. Bijdrage: €15,-.

Workshop Timemanagement

HEUVELRUG - Voor Vrijwilligersorganisaties is er op dinsdag 30 november van 19.30 – 22.00 uur de workshop: ‘Timemanagement in vrijwilligerswerk’. Het is belangrijk om prioriteiten te stellen en de beschikbare tijd goed te benutten. Kernvraag tijdens deze workshop is hoe u tijdgerelateerde problemen in vrijwilligerswerk kunt voorkomen en/of oplossen. Zowel voor u zelf als in de samenwerking met anderen. Meer informatie: Welnúh Steunpunt Vrijwilligers fa.steunpunt@welnuh.nl. Plaats: Cultuurhuis Doorn. Bijdrage: €15,-

Wensboom

HEUVELRUG - In de vijf dorpen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug is bij Welnúh een ‘wensboom’ voor mantelzorgers neergezet. In die boom kunt u als mantelzorger een wens hangen; bijvoorbeeld een paar uurtjes tijd voor uzelf, iemand die even wat zorgtaken kan overnemen, eindelijk weer eens naar zee, of gewoon samen thuis een spelletje doen. Kleine dingen kunnen een groot verschil maken! De Steunpunten Mantelzorg nodigen u van harte uit om een wens te verwoorden en in de boom te hangen. De boom blijft staan tot en met de mantelzorgbijeenkomst op 7 december. Wensen kunnen schriftelijk, via e-mail, telefonisch of mondeling bij de consulent in uw woonplaats doorgegeven worden.

Filmhuis Doorn

DOORN - Op 10 november presenteert Filmhuis Doorn om 20.00 uur in het Cultuurhuis de Chinese film Still Life. De kracht van ‘Still Life’ (Sanxia Haoren) zit in het feit dat de film volledig op locatie is gefilmd, tijdens de échte vernietigingswerken in de stad Feng-Jie. Kaartjes à €5,- zijn verkrijgbaar bij de VVV in Doorn of aan de zaal.

Cursussen najaar 2010

DRIEBERGEN - Ook in november starten er nieuwe cursussen en workshops. Meer informatie vindt u op onze website: www.welnuh.nl . Informatie en inschrijven voor cursussen: Inschrijfbureau: 0343 523011 van 9.00 – 11.00 uur. Inschrijven kan ook via de website.

Mobiele telefonie

DRIEBERGEN - Hoe om te gaan met voice-mail, sms, telefoonboek, instellingen, opwaarderen.

U brengt uw eigen mobiel mee en leert er mee om te gaan. De lessen zijn op donderdag 18 en 25 november van 13.30 – 15.00 uur. Kosten:€ 30,-. Locatie: Gebouw De Vijver.

Kerstkaarten maken

DRIEBERGEN - Kom al in de kerststemming. Met de computer kunt u de mooiste kaarten ontwerpen in mooie kerstsjablonen, desgewenst met uw eigen foto’s. De lessen zijn op donderdag 18 en 25 november van 15.30 – 16.45 uur. Kosten: € 30,-. Locatie: Gebouw De Vijver.

Eten bij Welnúh

HEUVELRUG - Wilt u genieten van een driegangenmenu in leuk gezelschap? In Doorn is op dinsdag om 12.00 uur de Doornse Dis, nu ook met een driegangen diner! In Amerongen is op dinsdag om 12.30 uur de Napoleondis en in Leersum op donderdag om 12.30 uur de Binderdis. Heeft u belangstelling? Neemt u dan contact op met Annelies Barendregt. U kunt zich bij haar aanmelden, maar u kunt ook bij haar terecht voor meer informatie over de locaties en het menu, tel. 0343 421538.

Vrijwilligers Doornse Dis

DOORN - De Doornse Dis is een initiatief van Stichting Welnúh en de Regionale Bibliotheek ZOUT en is bedoeld voor ouderen die het gezellig vinden om in gezelschap van anderen een maaltijd te nuttigen. Om dit te kunnen realiseren, is Welnúh op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om deze maaltijd uit te serveren en tevens na afloop alles weer op te ruimen. De maaltijden worden warm aangeleverd. De Doornse Dis is iedere dinsdag vanaf 12.00 uur, na de koffie inloop welke van 10-12 uur plaatsvindt. Voor verdere informatie kunt u terecht bij Annelies Barendregt 0343-421538 (iedere dag van 8.30-11.30 uur ) of activiteitenbegeleiding@welnuh.nl

Eetcafé

DRIEBERGEN - Op donderdag 11 november kunt u weer genieten van een driegangen maaltijd in een gezellige en sfeervolle omgeving. Er is dan vanaf 17.30 uur weer het Eetcafé in Beukenstein, Hoofdstraat 57 Driebergen. De prijs is slechts € 8,-!. Betaling geschiedt door middel van maaltijdbonnen. Aanmelden:Inschrijfbureau , Vijverlaan 10, 0343 523011, maandag t/m vrijdag 9.00-11.00 uur (uiterlijk tot de dinsdag ervoor). Hier zijn ook de maaltijdbonnen te koop. Wilt u een keertje komen proeven, dan kunt u gewoon bij de ingang een kaartje kopen.

Boodschappenplusbus

HEUVELRUG - In de maand november worden er weer boodschappen gedaan en vele uitstapjes gemaakt. Boodschappen bij de plaatselijke supermarkt worden gedaan op maandag 8 en 15 november. Kosten: € 4,-. U wordt gehaald tussen 12.00 en 13.00 uur en bent rond 15.30 uur weer thuis. Aanmelden of meer informatie, ook voor de uitstapjes: 0343 – 523001 (ma – vr 09.00 – 12.00 uur).

Vrijwilligerswerk

HEUVELRUG - Op zoek naar vrijwilligerswerk? Er zijn weer nieuwe vacatures te vinden op de vacaturebank. Voor meer informatie over dit en ander vrijwilligerswerk kijk op: www.welnuh.nl/vacaturebank. Of neem contact op met het Steunpunt Vrijwilligers (Tineke Eendebak) via 0343- 420834 of steunpunt@welnuh.nl.

Vrijwilligersorganisaties

HEUVELRUG - Bent u op zoek naar vrijwilligers voor uw organisatie en wilt u graag uw vacature plaatsen op de vacaturebank? Neem contact op met het steunpunt: steunpunt@welnuh.nl. Ook voor vragen of advies met betrekking tot verzekeringen, fondsen aanvraag of algemene vragen over vrijwilligerswerk.

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 9 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 15 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52