0rganisatie links en prijswinnaars rechts
0rganisatie links en prijswinnaars rechts Persdienst DGC

Alternatieve maatjeswedstrijd Doornse Golf Club

1 augustus 2018 om 09:55 Sport/sport Deel je nieuws

Na een intensieve maar zeer geslaagde en verlengde  lustrumweek waren veel leden moe en de gedachte was dat er niet veel behoefte zou zijn aan de maatjeswedstrijd twee weken later. Deze maatjeswedstrijd is van oudsher een wedstrijd met een maat opgesierd met nieuwe haring en Corenwijn. Deze wedstrijd werd dus in eerste instantie afgelast.

Marjolein en Annewieke vonden dat heel jammer en stelden voor om dan zelf de wedstrijd te organiseren. De wedstrijdcommissie zag dit als een leuk initiatief en bleef op de achtergrond voor advies aanwezig.

Verslaafd aan golf, gezelligheid en lekker eten en drinken schreven de leden toch weer massaal in. Het is een parenwedstrijd en je moest samen met een maatje inschrijven. Uiteindelijk waren er 19 koppels die de strijd aangingen in twee verschillende spelvormen. De eerste negen holes greensome waarbij je allebei afslaat, de beste bal kiest en dan om-en-om uitspeelt. En bij de tweede negen werd op de even holes afgeslagen door speler 1 en op de oneven door speler 2. Tussendoor was er een pauze op het terras.

Onder de drivingrange was een food corner gemaakt met de haring met uitjes en spiesen met worst, tomaat en mozzarella voor degenen die geen haring lusten. De Corenwijn vond gretig aftrek. Uiteraard is alles schoon opgegaan.

Het was bewolkt maar nog steeds lekker warm weer zoals dat al weken het geval was maar gelukkig niet de tropische temperaturen van de voorafgaande week. Ons “logoperk” met de begonia’s (DGC 25) stond er fris en fruitig bij dankzij de dagelijkse sproeibeurt door Ab.

De greens waren door de greenkeeper en de baancommissie goed gesproeid maar de faiways waren droog en geel. Dit betekende dat de bal vaak verder ging dan de bedoeling was en ook nog eens in een richting die niet de gewenste was. Maar dat gaf wel weer verrassende uitkomsten.

Na weer 9 holes eindigden we op het terras waar Caroline van de horeca ons van drankjes voorzag.

Na 18 holes was de strijd beslist en de eindstand bekend. De winnaars van de dag waren:

1. Edie en Rollo

2. Pim en Wil

3. Dick en Addy

Onnodig te zeggen dat er nog uitgebreid werd geborreld en nagenoten totdat de eerste regendruppels het terras leegruimden. Toen was de drivingrange al schoon en opgeruimd. Prijswinnaars Edie en Rollo wonnen naast een VVV-bon ook de zak met haringafval! Je moet maar geluk hebben.

advertentie
advertentie