Op 'pole positon' aan de start van het NK Huurkarts in Oldenzaal.
Op 'pole positon' aan de start van het NK Huurkarts in Oldenzaal. Ronald Stiefelhagen

Spannende ontknoping van het seizoen

16 november 2021 om 15:07 Sport Deel je nieuws

Leersum – In het officiële Nederlands Kampioenschap Huurkarts is Lukas Stiefelhagen de leider in het klassement op maar twee punten genaderd. En in het prestigieuze NXT GP Dutch Open toernooi behoudt hij zijn eerste positie in het klassement, maar is het gat naar de nummer twee wel wat geslonken. Met nog maar enkele wedstrijden te gaan, belooft dit een spannende ontknoping van het seizoen te gaan worden!

Het weekend van 6 en 7 november was het drukste kartweekend tot nog toe. In beide toernooien stond Lukas aan de start. Op zaterdagochtend werd een wedstrijd in het NK Huurkarts gereden. Ditmaal op Kartbaan Oldenzaal. Lukas deed er goede zaken; hij won de selectieheats en werd tweede in de finale. Hierdoor ging hij met meer punten naar huis dan de winnaar van de finale, tevens de leider in het klassement. Met als gevolg dat Lukas nu nog maar twee punten tekort komt voor een gedeelde eerste plaats bij de KIDs (coureurs tot en met 15 jaar oud).

Vervolgens gauw in de auto terug naar Kartbaan Vledderveen, bij Stadskanaal. Daar werd dat weekend een wedstrijd in het NXT GP Dutch Open toernooi gereden. Lukas had er de vrijdagmiddag al getraind om zich voor te bereiden op de races. De trainingen op de zaterdagochtend moest hij overslaan om de NK Huurkarts wedstrijd in Oldenzaal te kunnen rijden. Bij aankomst, slechts een half uur voor de kwalificatie, stond zijn kart met Honda 9pk motor al klaar. Verder dan een P3 (de derde plek) in de kwalificatie kwam hij niet, omdat hij de nieuwe ‘slicks’ (banden zonder profiel) niet had kunnen inrijden.

De eerste race werd op de zaterdagavond gehouden, op regenbanden en in kunstlicht. Lukas reed er van P3 naar P1. Helaas kreeg hij een tijdstraf, waardoor hij terugzakte naar P2. De straf werd gegeven voor een ongelukkige botsing waar hij weinig aan kon doen. De tweede race werd op de zondagochtend gereden, weer op een natte baan. Lukas reed dit keer van P2 naar P1. De derde en de vierde race verliepen wat minder; in beiden eindigde hij als tweede.

In het NXT toernooi is nu nog maar één wedstrijdweekend te gaan, en in het NK Huurkarts nog twee wedstrijden. De laatste wedstrijd staat gepand voor 18 december. In beide toernooien maakt hij dus nog kans op de titel. Lukas wordt dit seizoen ondersteund door zijn sponsors P4N, Hoor en Zie, en Heuvelrug Keukens. Hij is nog op zoek naar nieuwe sponsors voor het seizoen 2022. Lukas is op Instagram en Facebook te volgen onder het account @lsgofast.

De top 5 zat weer dicht bij elkaar op het NK Huurkarts in Oldenzaal.
Battles in de snelle bochten op het NXT GP Dutch Open in Vledderveen/Stadskanaal.
De eerste race van het NXT GP Dutch Open in Vledderveen/Stadskanaal vond in de avond plaats.