Expositie Kunstgilde Heuvelrug Leersum

22 juli 2021 om 17:33 Lokaal Deel je nieuws

KUNSTGILDE HEUVELRUG LEERSUM

E X P O S I T I E

31 juli tot 26 augustus 2021

Henriette Horlings - Beeldenexpositie

Donkere wolken boven Leersum

Een valwind heeft Leersum in juni getroffen, met veel chaos, schade en traumatische ervaringen tot gevolg. Al die omgevallen bomen, open liggende wortels en kapotte dakpannen op het wegdek raakten ook mij, ook al woon ik niet in Leersum.

Ik kon niet anders dan dit natuurgeweld als uitgangspunt nemen bij mijn beeldenexpositie in het Kunstgilde. Met gebroken hout en boomwortels uit Leersum aangevuld met houten beelden zal in de serre een installatie te zien zijn die deze duistere minuten uit onze gezamenlijke geschiedenis verbeelden: Donkere wolken boven Leersum.

Willem van der Veen -  Portretten

Willem van der Veen tekent model en figuurstudies sinds zijn opleiding aan de Rietveld Academie, maar niet specifiek portretten en daar wilde hij wat aan doen.

Hij heeft les gehad van Eduart Bace bij Maarnwijzer en de Gooische academie en heeft veel getekend bij Kunstenhuis de Bilt en Zeist bij Jan de Haas en Kunstgilde.

Ook veel snelle portretjes op locatie: gewapend met ‘n klein schetsboekje in stationshallen, de trein, de kroeg en tijdens modeltekenles. 

Liefst ongeposeerd, dus zonder dat men het door heeft getekend te worden

Totdat de pandemie uitbrak en het allemaal ingewikkeld werd. 

Het resultaat is te zien in het Kunstgildehuis.

Trudy Fliek - Sieraden

De sieraden van Trudy Fliek zijn gemaakt van hoogwaardige steensoorten, ook wel half edelstenen genoemd, zoals Rozenkwarts, Howliet, Agaat, Bamboekoraal, Bergkristal en meer.

De sieraden passen bij ieder seizoen en een groot aantal kledingstukken.

Het is altijd raadzaam er een paar van in huis te hebben.

Wilt u komen kijken? Wij verwelkomen u graag op Kerkplein nummer 10 in Leersum

Deze expositie is te bezichtigen tussen 31 juli en 26 augustus op elke vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur.

 Zie ook onze website:  kunstgildeheuvelrug.nl

advertentie
advertentie