De verschillende vervoersmiddelen waar de bloembol-tasjes in vervoerd werden.
De verschillende vervoersmiddelen waar de bloembol-tasjes in vervoerd werden. Dirk Jan Visser

Een fleurige dag in Amerongen

8 maart 2021 om 15:46 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag 6 maart was er een grote bloembollen-actie in Amerongen. Er werden zo'n 900 bloembollen in potjes uitgedeeld in veel straten van het dorp. Vrolijk versierde vervoermiddelen, gezellige muziek en en heel wat enthousiaste vrijwilligers hielpen daarbij. Die vrijwilligers waren bewoners van Leefgemeenschap Bethanie, jonge en oude multi-culturele inwoners van Amerongen en ook bewoners van het AZC Leersum. Al met al was het een heel gezellig en gemeleeerd gezelschap. 

De sfeer zat er goed in. Dat kan ook niet anders gezien de zon die heerlijk scheen,de vrolijke tasjes waar de bloembollen in zaten, de verbaasde ontvangers en de fleurige versieringen van de vervoersmiddelen die door de kinderen van De Regenboog waren gemaakt.

Door de lockdown zijn er er veel contacten verwaterd en stijgen de cijfers van eenzaamheid. Met deze actie werden de buurtbewoners die het bloembolpotje kregen daarentegen gevraagd of ze mogelijk dat potje ook konden doorgeven aan (een onbekend) iemand uit hun straat. Zo ontstonden er, ook in deze lockdown-tijden, toch nieuwe ontmoetingen. Ook werden mensen bemoedigd. Al met al was het dus een hele geslaagde dag. De kleurrijke bloembollen die nu bij veel mensen in Amerongen in de vensterbank staan, zijn daarvan de getuigen. 

advertentie
advertentie