Sterre overhandigt de bloemen aan een medewerkster van Sparrenheide. Links op de foto haar broertje Jan.
Sterre overhandigt de bloemen aan een medewerkster van Sparrenheide. Links op de foto haar broertje Jan. Naoual El Abboussi

Bloemen voor bewoners Sparrenheide

23 februari 2021 om 12:55 Lokaal Deel je nieuws

De coronatijd is voor iedereen een vreemde tijd. Om de bewoners van verzorgingshuis Sparrenheide in Driebergen-Rijsenburg wat op te vrolijken, zette de 8-jarige Sterre Jochmann een actie op touw. Samen met een vriendinnetje versierde zij mondkapjes en verkocht die aan bewoners in de wijk. Van het geld dat zij ophaalde, kocht ze bloemen die ze - met een mooi kaartje in de vorm van een hart - op 16 februari bezorgde bij Sparrenheide. "Ik wilde gewoon iets doen om de bewoners van Sparrenheide te laten weten dat we aan hen denken", aldus Sterre. "En ik vond het ook heel erg leuk om te doen. Ik houd van knutselen en tekenen, dus het versieren van mondkapjes was al leuk. En dat zoveel mensen er één wilden kopen voor het goede doel maakte het nóg leuker."

Vanwege de coronamaatregelen kon Sterre niet langs de deuren met de bloemen. Een medewerker van Sparrenheide nam de tulpen daarom in ontvangst. "Een ontzettend leuke en lieve actie", zegt Dominique Dautzenberg. Zij is manager zorg bij Sparrenheide en werd verrast door de actie. "Onze collega's zullen de bloemen bij de bewoners bezorgen. Ik weet zeker dat ze er erg blij mee zullen zijn." 

Sterre heeft voorlopig geen plannen voor een nieuwe actie. "Ik vond dit leuk om te doen, maar ik hoop vooral dat corona snel voorbij is." 

advertentie
advertentie