Joanne Smith
Joanne Smith nvt

Rondetafelgesprek over vrede en veilgheid in Maarn

7 juni 2018 om 21:54 lokaal Deel je nieuws

Het 4 Mei-comité en de Cultuurhistorische Commissie in Maarn en Maarsbergen organiseren op vrijdagmiddag 22 juni een rondetafelgesprek rondom de Engelse Joanne Smith. Joanne (46) is de kleindochter van één van de zeven slachtoffers van de crash (in 1943) van een Britse Lancaster boven Maarn, William Patrick Smith. Ze is ook moeder van een dochter van 12 en een zoon van 10 jaar.
De organisaties zijn op zoek naar maximaal 10 vrouwen/leeftijdgenoten van Joanne in Maarn of Maarsbergen om deel te nemen aan zo’n gesprek. Het zou mooi zijn als er ook een paar moeders zijn met een of meer kinderen in vergelijkbare leeftijd. Centrale vragen voor het rondetafelgesprek zijn:
• Wat zegt ons de Tweede Wereldoorlog nog?
• Onze generatie is van na de oorlog en ziet zich geconfronteerd met andere bedreigingen: terrorisme, het klimaat, de overgang van fossiele grondstoffen naar duurzamere oplossingen, de explosieve groei van de wereldbevolking, de kloof tussen rijk en arm, het gebrek aan privacy, mensenrechtenschendingen. Kunnen we ons nog laten leiden door de naoorlogse kreet ‘Dat nooit meer’?
• Wat kan onze generatie doen? Hoe kunnen we elkaar inspireren?
Het gesprek vindt in beslotenheid plaats; de lokale pers krijgt wel gelegenheid enkele foto’s te maken. De voertaal zal een mengeling van Engels en Nederlands zijn. Er is een tolk aanwezig, dus kennis van de Engelse taal is absoluut niet nodig.
De ‘ronde tafel’ staat vrijdagmiddag 22 juni van 14.00 tot 15.15 uur in Dorpshuis De Twee Marken. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Marjolein Copier, 06-46492141 of marjoleincopier47@gmail.com

advertentie
advertentie