Geniet nu het nog kan
Geniet nu het nog kan Joris Lange

Broekbergen-petitie kinderen

28 mei 2018 om 08:55 lokaal Deel je nieuws

Wonderlijk dat Auke Lemstra ongefundeerd en ongeïnformeerd onze kinderen beschuldigt en beledigt via deze site. Onze zonen (11 en 13) zijn onlangs spontaan een petitie gestart tegen de gemeente die het mogelijk dreigt te maken dat ‘de groene entree van Driebergen’ wordt bebouwd.

Lemstra trekt publiekelijk het eigen initiatief van de jongens in twijfel (ze zouden het voor hun ouders doen). Verder beledigt hij hun kennis ter zake (hun feiten zouden niet kloppen). En hij beticht ze van anonieme stemmingmakerij (‘geen idee wie deze kinderen zijn’).

Dit raakt kant noch wal. Onze kinderen krijgen heus onze ouderlijke meningen mee, maar de petitie is wel degelijk hun eigen initiatief en door hen zelf uitgevoerd; aanvankelijk hielden we hun plan juist af, om ze mogelijk zure reacties te besparen. Verder tonen ze vooralsnog beter geïnformeerd te zijn dan Lemstra, gezien zijn opmerkingen over de petitie en Broekbergen. En van anonimiteit was geen sprake: ze staan met naam, toenaam en mailadres op de site bouwnietaanbosrand.petities.nl

Dan legt Lemstra een niet bestaand verband met 'boze buren' die zich achter hen zouden verschuilen. Nu zijn er veel Driebergenaren die zich zorgen maken, maar die hebben gewoonlijk geen burenruzie en hebben hun mening langs de volwassen weg middels zienswijzen bij de gemeente laten horen. Ten slotte is de petitie niet gericht tot de eigenaar van Broekbergen, zoals de schrijver beweert, maar tot de gemeente.

We zien Lemstra fouten en beschuldigingen op elkaar stapelen, helaas lasterlijk ten koste van onze kinderen. En hij legt een sfeertje van bange boze buren en opgehitste kinderen neer dat eenvoudigweg niet bestaat.

Graag raden we Lemstra aan om de werkelijke gevolgen voor de groene rand van Driebergen eens te bestuderen. Niet in de vriendelijk ogende varianten van Broekbergen zelf, maar in de feitelijke plannen zoals die nu bij de gemeente liggen, waarin buitengebied met zoveel landschappelijke waarde dreigt te vervallen tot een woon-/kantoorwijk.

Prima als wij van mening verschillen, maar onze kinderen vals beschuldigen en beledigen is beneden alle peil. Daarom nemen wij het voor hen op. Wij hebben onze kinderen kennelijk mondigheid bijgebracht, maar ook geleerd om sorry te zeggen. Na de misplaatste aantijgingen richting deze jongens, kunnen we alleen maar hopen dat Lemstra zulks ook opbrengt. Hij is uiteraard van harte welkom om een glaasje limonade met de jongens te komen drinken.

advertentie
advertentie