Darthuizer Toneelvereniging is een van de deelnemende clubs
Darthuizer Toneelvereniging is een van de deelnemende clubs geen naamsvermelding

Lokale cultuurcollecte van start

19 oktober 2020 om 12:40 lokaal Deel je nieuws

Muziekverenigingen, kunstgildes, toneelclubs en dansscholen zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Om hen een hart onder de riem te steken organiseert Stichting Heuvelrug Theater i.s.m. gemeente Utrechtse Heuvelrug de deze week een digitale cultuurcollecte. Met één bijdrage steun je elf cultuurorganisaties op de Heuvelrug.

Digitale cultuurmarkt

De opbrengst van de collecte wordt verdeeld onder alle culturele instellingen waar mensen op de Utrechtse Heuvelrug in groepsverband kunst kunnen beleven of maken. Denk bijvoorbeeld aan BlomDance, Darthuizer Toneelvereniging, Muziekcirkel en Kunstgilde Heuvelrug. Op cultuurcollecte.online hebben alle deelnemende clubs een digitale stand ingericht, met een overzicht van activiteiten, beeldmateriaal en coronagerelateerde informatie.

t/m 24 november kun je doneren middels de QR-code op de posterborden en via NL 41 BUNQ 2047 590 56 t.n.v. Stichting Heuvelrug Theater.

Stichting Heuvelrug Theater

De coronacrisis drijft vele culturele organisaties tot wanhoop. Stichting Heuvelrug Theater is in mei 2020 gestart als alternatief geluid. Zij wil onderzoeken wat er wèl kan in deze veranderende maatschappij nu, maar ook in de toekomst. Tegelijkertijd wil ze de maatschappij ook documenteren en op een theatrale manier presenteren. Een voorbeeld hiervan is de dansvoorstelling Pictures of a New Society, i.s.m. Winkeltheater, die in augustus 2021 op de Heuvelrug in première zal gaan.

Harmonie Manderen is een van de deelnemende clubs
advertentie
advertentie