Team Wilhelminaschool toost op LeerKRACHT certificaat
Team Wilhelminaschool toost op LeerKRACHT certificaat Wilhelminaschool

Wilhelminaschool onderscheidt zich als LeerKRACHT school

2 juli 2019 om 10:13 lokaal Deel je nieuws

Vrijdagmiddag werd de studiedag van het team van de Wilhelminaschool feestelijk afgesloten met ‘champagne’ en confetti. Het team ontving eerder deze maand van hun expert-coach Alexandra Haijkens de LeerKRACHT-tegel. De Wilhelminaschool is de eerste basisschool op de Utrechtse Heuvelrug, die het certificaat ‘LeerKRACHT-school’ uitgereikt krijgt.

Vanaf september 2019 wordt er staand vergaderd op de Wilhelminaschool. Geen saaie en lange vergaderingen meer, maar werken aan de kerntaak: goed onderwijs voor alle kinderen. Elke vergadering begint met een bordsessie. De teamleden staan rondom het bord te vergaderen, bepalen samen de doelen, maken de planning, verdelen de taken en dan start de werksessie. Tijdens deze sessie wordt gewerkt aan de alles wat te maken heeft met onderwijs.

De inspraak en feedback van de kinderen (de stem van de leerling) is een belangrijk onderdeel van deze aanpak. Tijdens een leerlingarena beantwoorden de kinderen de vragen van de leraren en geven de kinderen feedback op het onderwijs van de leerkracht. Dit past bij het motto van de school: ‘Samen onderwijs passend maken’. 

De bordsessie wordt al in diverse klassen uitgevoerd. In plaats van leraren staan er kinderen rondom het bord. Zij bepalen samen de doelen voor hun groep, zowel voor het werken als voor de sfeer in de klas. Volgend jaar wordt dit verder uitgerold in de school en gaan alle klassen daarmee werken.

 

advertentie
advertentie