De gasten maken kerststukjes.
De gasten maken kerststukjes. Joop Duisterhout

Kerststukjes maken met de Zonnebloem

13 december 2018 om 19:54 lokaal Deel je nieuws

Dinsdag 11 december konden de gasten van de Zonnebloem afdeling Maarn/Maarsbergen onder deskundige leiding van een aantal gastvrouwen een kerststukje maken.

De gasten ontvangen met koffie en koek en er werd uitleg gegeven hoe er gewerkt ging worden. Voor alle benodigde materialen was gezorgd. Alle gastvrouwen hadden zelf uit hun tuin ruim voldoende groen meegebracht. Linten, kerstballetjes en andere versieringen waren door de Zonnebloem ingekocht. Een vrijwilliger had mooie ronde schijven van een boomstam gezaagd en daarop een bakje met oase vastgelijmd. Dit fungeerde als grondplaat voor het kerststukje waarop de gasten dan de versieringen konden bevestigen. Er was een voorbeeld beschikbaar zodat je kon zien waar naar toegewerkt moest worden. Toen alles klaar was werden de stukjes opgesierd met ledverlichting omdat een kaars toch wel wat brandgevaarlijk is.

Daarna was het tijd voor foto’s, met het licht gedimd en een glaasje om het succes te vieren en vast in de stemming te komen voor de kerst. Tot eenieders verrassing kwam ook de kerstman nog langs met voor iedereen een klein presentje.

advertentie
advertentie