Stemmen nodig voor Tijdlijn van Leersum

13 december 2018 om 19:36 lokaal Deel je nieuws

De Tijdlijn van Leersum is een wisseltentoonstelling over de geschiedenis van Leersum. De Tijdlijn is mede mogelijk gemaakt door fondsen, zoals Kern met Pit. DSe Tijdlijn maakt kans op de Kern met Pit-trofee met bijbehorend prijzengeld. Daarvoor is het nodig dat er op de Tijdlijn van Leersum wordt gestemd via www.kernmetpit.nl. Als u uw stem uitbrengt draagt u bij aan het voortbestaan van de Tijdlijn en aan het verkrijgen van mooie voorwerpen voor de komende tentoonstellingen. U kunt de Tijdlijn gratis bezoeken tijdens de openingstijden van de bibliotheek Z-O-U-T in de Binder aan de Hoflaan in Leersum.

De huidige tentoonstelling gaat over de eerste boeren van Leersum, de periode van Neolithicum en gaat over de enkelgrafcultuur. Vanaf mei 2019 zal de tentoonstelling gewijd zijn aan de Indische inwoners van Leersum en het laatste kwartaal van 2019 gaat de Tijdlijn over de Leersumse schapen. Materiaal en informatie over deze twee nieuwe thema’s kunt u doorgeven aan tijdlijn.leersum@gmail.com.

Ook is er iedere laatste vrijdag van de maand, van 19.00 - 20.00 uur een archeologisch koffie uur, waar u informatie kunt krijgen, nieuws kunt horen en elkaar kan ontmoeten over de geschiedenis van Leersum. De gratis koffie en thee staan klaar. Er zijn geregeld deskundigen aanwezig en vaak is de gemeente archeoloog er ook. 

advertentie
advertentie