's Morgens bij het koffiedrinken in Trefpunt. V.l.n.r. mantelzorgers Ida Bolland, Cees Tiernego, Lina van der Klei en Wijnand en Tom van Harselaar.
's Morgens bij het koffiedrinken in Trefpunt. V.l.n.r. mantelzorgers Ida Bolland, Cees Tiernego, Lina van der Klei en Wijnand en Tom van Harselaar. Ted Kuijpers

Maarn. Mantelzorgers in de bloemen gezet.

11 november 2018 om 10:32 lokaal Deel je nieuws

Op de dag van de mantelzorg, op vrijdag 9 november, heeft Heuvelrug Senioren in samenwerking met het sociaal dorpsteam Maarn tien mantelzorgers met woorden en een boeket bedankt voor hun soms zware taak. ’s Morgens in Trefpunt, bij het koffiedrinken met een petitfour, waren vijf mantelzorgers aanwezig die werden uitgenodigd hun persoonlijke verhaal te vertellen voor de ongeveer 30 aanwezige belangstellenden. Het viel op dat iedere mantelzorger het vanzelfsprekend vindt te zorgen voor hun partner, ouder of andere zorgvrager. Met dankwoorden, een boeket en applaus werden de mantelzorgers in het zonnetje gezet.  

’s Middags bezochten twee leden van het bestuur van Heuvelrug Senioren vijf andere mantelzorgers thuis op om ieder een boeket te bezorgen en te bedanken voor hun goede werk. Gelijker tijd werd in de meeste gevallen kennis gemaakt met de zorgvrager en daarbij viel het op dat zij ondanks de geleidelijk groter wordende beperkingen naar omstandigheden positief bleven en het beste uit het leven wisten te halen.

Het was goed de mantelzorgers en de zorgvragers een hart onder de riem te kunnen steken; het bezoek en het luisterend oor heeft hen goed gedaan en kracht gegeven. In alle gevallen werd het fraaie boeket zeer gewaardeerd.

 

 

  

 

advertentie
advertentie