Annefleur en Wijnanda zetten zich in voor meer sportmogelijkheden voor mensen met een visuele beperking.
Annefleur en Wijnanda zetten zich in voor meer sportmogelijkheden voor mensen met een visuele beperking. Wijnanda van der Vaart

Wijnanda en Annefleur lopen samen The Blind Run

2 oktober 2018 om 15:16 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 13 oktober lopen Annefleur Schellekens en Wijnanda van der Vaart zij aan zij The Blind Run in Zeist. Samen gaan ze zoveel mogelijk geld inzamelen voor sportprojecten voor blinde en slechtziende mensen.

Bij The Blind Run lopen de deelnemers met z’n tweeën, via een kort lint met elkaar verbonden. De ene loper kan wél zien, de ander is geblinddoekt, blind of slechtziend. Het doel is aandacht vragen voor de impact van blind of slechtziend zijn én zoveel mogelijk geld inzamelen voor multisportdagen en sportclinics voor mensen met een visuele beperking.

Bartiméus
Annefleur Schellekens en Wijnanda van der Vaart kennen elkaar via Bartiméus. Annefleur is blind en woont doordeweeks bij Bartiméus in Zeist. Wijnanda werkt als verpleegkundige bij Bartiméus in Doorn en woont ook in Doorn

Sport mogelijk maken
Annefleur heeft ervaring met sponsorlopen, zij deed eerder mee aan de Dam tot Dam loop. Wijnanda is dit jaar met hardlopen begonnen: “Ik merk dat dit me heel goed doet, en dat wil ik ook voor anderen mogelijk maken. Het zou mooi zijn als mensen met een visuele beperking ook volop mogelijkheden hebben om te sporten. Bewegen is goed en gezond, je gaat beter op je lichaam vertrouwen, dat moet voor iedereen zijn weggelegd.”

Unieke kans
“Annefleur en ik hebben nog niet samen getraind voor The Blind Run, dus ik kan nog niet zeggen hoe het is om als duo hard te lopen waarbij een van de twee niet kan zien. Annefleur moet op mij vertrouwen, dat is een bijzondere ervaring. We kijken enorm uit naar 13 oktober. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: doe mee. Ook als je allebei kunt zien, kun je deelnemen. Dan loopt een van de twee geblinddoekt. Bij The Blind Run kunnen mensen met en zonder visuele beperking samen sporten, een unieke kans!”

Meer informatie
The Blind Run wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor mensen met een visuele beperking, bestaande uit Bartiméus, de Oogvereniging en Running Blind. Dit jaar wordt het parcours uitgezet rondom het terrein van Bartiméus in Zeist. Duo’s schrijven zich samen in. Omdat The Blind Run vijf jaar bestaat, is deelname gratis.

Meer informatie en aanmelden: www.theblindrun.nl

 

advertentie
advertentie