Gezellig shoppen in de tabaksschuur
Gezellig shoppen in de tabaksschuur Utrechts Landschap

Herfstmarkt in Amerongen

17 september 2018 om 13:58 lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 20 oktober organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos van 10.00 tot 16.00 uur weer haar jaarlijkse herfstmarkt in Amerongen. Tijdens deze Herfstmarkt is het ieder jaar weer feest met tientallen kramen en gezellige “doe-dingen” voor iedereen.

Zo kan bijvoorbeeld jong en oud deelnemen aan een leuke Herfstworkshop.

Kinderen kunnen samen met papa en mama of opa en oma volop knutselen in een workshop ouder/kind.

Wie meer zin heeft in een ontspannen wandeling kan met de gids mee voor een herfstwandeling door de prachtige bossen van Amerongen.

Natuurlijk is ook aan de inwendige mens gedacht; men kan proeven van een heerlijk stoofpotje van lamsvlees of een kom vers gemaakte erwtensoep, de geitenboer verkoopt met trots zijn overheerlijke geitenkaas en er wordt op ambachtelijke wijze zalm en paling gerookt.

Wat ook niet ontbreekt zijn de zelfgebakken speltpannenkoeken! Het hiervoor gebruikte speltmeel komt van de Amerongse molen Maallust, dit meel en vele andere soorten, zijn op deze dag te koop in de stand van de molen op het marktterrein!

Ook kan er kennis gemaakt worden met vilt- en wolbewerking.

De midwinterhoornblazer vertelt je een boeiend verhaal over hoe een midwinterhoorn wordt gemaakt en gebruikt.

De gehele dag is er een portrettekenaar aanwezig door wie een ieder die dat wil zich kan laten portretteren.

Kinderen kunnen broodjes bakken boven een vuurkorf en er is een heuse kinderboerderij, veilig omheind door een landelijk schapenhekwerk. De aanwezige imker kan u alles vertellen over de bijenteelt.

Er is fruit, pompoenen en kalebassen, kaars- en wasproducten.

Er zal live volksmuziek klinken en samen met de gezellig brandende vuurkorven zal het een sfeervol geheel worden!

De markt is grotendeels overdekt en vindt plaats in en rond de Tabaksschuren van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen

Parkeergelegenheid is er voldoende bij Sportpark De Burgwal,  van daar is het een paar minuten lopen naar onze Herfstmarkt.

*Pinnen is op deze markt helaas niet mogelijk

advertentie
advertentie