Afbeelding
Kees van Kooten

Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen

Overig

DRIEBERGEN De politie is niet meer op zoek naar een tweede verdachte in de carjackingzaak van maandag. ,,Met dank aan meerdere getuigenverklaringen kan worden geconcludeerd dat er slechts sprake was van één inzittende. Deze verdachte is gisteren al aangehouden", meldt de politie Utrecht daags na het incident.

Maandagochtend werd de verdachte aangehouden bij de afrit van de A12 bij Driebergen, na een lange achtervolging vanuit het oosten van het land. In Wesel had namelijk een carjacking plaatsgevonden waarbij mogelijk gebruik was gemaakt van een vuurwapen. 

Rond 9.00 uur zagen Nederlandse agenten de auto rondrijden en zetten de achtervolging in. Ook volgden twee politiehelikopters de vluchtende auto vanuit de lucht. Bij de afrit in Driebergen kwam de auto tot stilstand, nadat deze in botsing was gekomen met meerdere auto’s die voor een verkeerslicht stonden.

De verdachte wilde er volgens getuigen initieel te voet vandoor gaan, maar werd gesignaleerd door de politie en kon, na het lossen van waarschuwingsschoten, aangehouden worden. De bestuurder is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in verband met verwondingen als gevolg van de aanrijding. De inzittende van een ander voertuig is ook naar een ziekenhuis gebracht.

advertentie
advertentie
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 11 uur geleden
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 15 uur geleden
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 17 uur geleden
Afbeelding
Overval bij juwelier aan de Rijksstraatweg in Leersum UPDATE 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Mariabeeld met verf besmeurd: ‘Zal fanatieke antichrist zijn geweest’ 19 uur geleden
Afbeelding
Grootschalige bomenkap Park Huis Doorn van de baan 7 dec, 12:03
Afbeelding
Meer geld provincie voor ‘groen-blauwe’ schoolpleinen 7 dec, 10:30