Afbeelding
Kees van Kooten

Politie lost waarschuwingsschoten en houdt verdachte aan bij Driebergen na lange achtervolging

Overig

DRIEBERGEN De politie heeft maandagochtend een verdachte aangehouden bij de afrit van de A12 bij Driebergen. De aanhouding kwam tot stand na een lange achtervolging over de snelweg vanuit het oosten van het land. De politie meldt dat dit gebeurde naar aanleiding van een incident ,,met mogelijk een vuurwapen". 

Maandagochtend rond 07.15 vond in het Duitse Wesel  een carjacking plaats waarbij mogelijk gebruik is gemaakt van een vuurwapen.  De Duitse politie zette een opsporingsbericht ook bij de Nederlandse politie uit omdat het zeer goed mogelijk was dat de verdachten richting Nederland reden.

Rond 9.00 uur zagen agenten in Oost-Nederland de auto, die opvallende kenmerken heeft, rijden en zetten de achtervolging in. Ook volgden twee  politiehelikopters  de vluchtende auto vanuit de lucht. Bij de afrit A12 Driebergen kwam de auto tot stilstand nadat hij in botsing was gekomen met meerdere auto’s die voor een verkeerslicht stonden.

Getuigen vertelden dat de twee inzittenden er te voet vandoor waren gegaan. Eén inzittende werd gesignaleerd door de politie en kon, na het lossen van waarschuwingsschoten, aangehouden worden. Deze verdachte is voor controle overgebracht naar een ziekenhuis in verband met verwoningen als gevolg van de aanrijding. De inzittende van een ander voertuig is ook naar een ziekenhuis gebracht.

Naar de tweede verdachte is met man en macht naar gezocht. Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk is, stopte er enige tijd geen treinen op station Driebergen-Zeist. De Hoofdweg in Driebergen is enige tijd afgesloten geweest omdat daar de gestolen auto stond.

De tweede verdachte is nog altijd voortvluchtig. Volgens getuigen droeg de man een rode joggingbroek en heeft hij lichtgetinte huid  en kort donker haar.

De politie rukte maandagochtend uit met onder meer twee politiehelikopters. Samen met grondpersoneel werd naar de verdachten gezocht. Hierbij losten agenten een waarschuwingsschot. Ook werd een een Burgernetactie uitgezet, waarin werd opgeroepen de verdachte niet zelf te benaderen.

Tips kunnen worden doorgegeven via 112.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leer om terug naar de natuur te gaan: ‘Bushcraft is leuk en leerzaam’ 41 minuten geleden
Afbeelding
Effecten stikstof Veluwe lijken ook te spelen op de Utrechtse Heuvelrug 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een warme kamer voor iedereen in Driebergen: ‘Mensen niet in kou laten staan’ gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Van boeren en buitens: Boerenleven en jeugd op boerderij De Lindenhorst 4 dec, 12:50
PREMIUM
Afbeelding
Maatje Mobiel rijdt weer zorgritten: Chauffeurs en klanten zijn meer dan welkom 4 dec, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Kerstsamenzang terug in Maarn: ‘Kinderen zijn al hard aan het oefenen’ 3 dec, 13:04
Afbeelding
Korage treedt op bij ‘Op naar Kerst’ op 11 december 3 dec, 11:57